Hlavní obsah

Šimák přestoupil z druholigové Jeny do mistrovského Stuttgartu

STUTTGART

Fotbalista Jan Šimák přestupuje z druholigové Jeny do VFB Stuttgart. S úřadujícím německým mistrem podepsal po zdravotní prohlídce někdejší hráč Sparty smlouvu do 30. června 2010. Výši přestupné částky se oba kluby rozhodly nezveřejňovat, spekuluje se o částce mezi 400 tisíci a miliónem eur. „Stuttgart byl od začátku můj favorit,“ řekl po podpisu smlouvy Šimák.

Článek

Šimák v celku druholigového nováčka působil jednu sezónu. „Jeně mám za co poděkovat. Vedení i fanoušci mi věřili a dali šanci,“ citují českého fotbalistu stránky Jeny. „Samozřejmě našeho nejlepšího hráče nepouštíme s lehkým srdcem. Zájem Stuttgartu je ale oceněním naší práce. Nyní se musíme soustředit na udržení v soutěži,“ řekl sportovní ředitel klubu Carsten Linke. „Jsme o schopnostech Jana Šimáka přesvědčeni a těší nás, že od další sezóny bude nastupovat v našem dresu,“ řekl pro klubové stránky sportovní ředitel Stuttgartu Horst Heldt.

Jena na své úspěšné cestě Německým pohárem vyřadila ve čtvrtfinále právě Stuttgart, na konci února Šimák přispěl k výhře po penaltách . V se ale Šimák nechal vyloučit a do finále postoupil Dortmund. Ten ve finále prohrál s Bayernem Mnichov 1:2 po prodloužení. „Nikdo z kolegů mi nic nevyčítal. Udělal jsem chybu, ale v zápase plály emoce. V minulosti jsem udělal chyby, ale to už je pryč. Ve Stuttgartu chci naplnit nejen očekávání klubu, ale i svoje,“ řekl Šimák v rozhovoru pro stránky Stuttgartu.

Devětadvacetiletý fotbalista přišel do Jeny v létě 2007 z pražské Sparty, předtím hrál za bundesligové celky Hannover a Leverkusen. Pak jej z vrcholového fotbalu dočasně vyřadily problémy s alkoholem a životosprávou.

V aktuálním ročníku nastoupil Šimák ve 27 druholigových duelech a vedle sedmi vstřelených gólů připravil pro spoluhráče dalších osm zásahů. Celkem v druhé bundeslize Šimák odehrál 85 zápasů a vstřelil 34 gólů. V nejvyšší německé soutěži vstřelil ve 28 utkáních pět branek.

Reklama

Související témata: