Hlavní obsah

Fotbalista Özat byl po kolapsu při utkání propuštěn z nemocnice

BERLÍN

Turecký fotbalista Ümit Özat z Kolína nad Rýnem, který v pátečním bundesligovém duelu v Karlsruhe zkolaboval, byl po noci strávené na pozorování v nemocnici propuštěn. Německý klub v prohlášení na svých internetových stránkách uvedl, že za kolaps mohlo selhání krevního oběhu.

Článek

"Asi málo jedl či málo pil," řekl klubový lékař Paul Klein s tím, že kapitán týmu bude nyní pod dohledem lékařů v Kolíně nad Rýnem.

Jednatřicetiletý obránce zkolaboval v 27. minutě pátečního utkání, v němž Kolín nakonec zvítězil 2:0. Několik minut zůstal ležet bezvládně na hřišti, kde se mu dostalo první pomoci, a byl odnesen z trávníku. Při ošetření v útrobách stadionu se fotbalistovi vrátilo vědomí a byl schopen komunikovat. Poté byl převezen na vyšetření do místní nemocnice.

Özatův kolaps připomněl tragická úmrtí fotbalistů, kteří se podobně v průběhu zápasů zhroutili na hřišti a zemřeli na srdeční zástavu. O život takto v posledních letech přišli Kamerunec Marc-Vivien Foe, Španěl Antonio Puerta či Skot Phil O'Donnell.

Reklama