Hlavní obsah

Kadlecův Leverkusen dál vede o skóre německou ligu

BERLÍN

Fotbalisté Leverkusenu se vítězstvím 2:1 nad Schalke udrželi v čele německé ligy. Na paty jim stále šlape Hoffenheim, který v sobotu vyhrál přestřelku s Wolfsburgem 3:2 a je druhý jen vinou o gól horšího skóre. Na čtvrté místo poskočila Hertha Berlín, která v souboji sousedů v tabulce otočila zápas s Hamburkem.

Článek

Leverkusen potvrdil dobrou formu a proti Schalke si připsal již pátou výhru z posledních šesti zápasů. Základ k ní položil v první půli, kdy se ujal dvoubrankového vedení po zásazích Kiesslinga a Helmese. Hosté snížili až pět minut před koncem zásluhou Kuranyiho, v té době již hráli domácí bez vyloučeného Castra. Celé utkání v dresu Leverkusenu odehrál český levý obránce Michal Kadlec.

Ani porážka s Herthou z minulého kola nepřipravila o kouzlo nováčka z Hoffenheimu, který bodovou ztrátu nahradil vítězstvím nad Wolfsburgem. Hosté díky bývalému hráči Teplic Edinu Džekovi dokázali dvakrát náskok Hoffenheimu dohnat, ovšem na branku Obasiho již odpověď nenašli. Jednou trefou k výhře domácích přispěl i Džekův spoluhráč z bosenské reprezentace Ibiševič, který se 14 zásahy vede tabulku střelců.

Drobný pomohl k vítězství nad Hamburkem

Český reprezentační brankář Jaroslav Drobný pomohl Hertě k cennému vítězství nad Hamburkem. Už po 12 minutách ho sice parádními nůžkami překonal kanonýr Petrič, ale pak Drobný dobrým výkonem pomohl k obratu. Po několika sekundách hry ve druhé půli vyrovnal Cicero a za další tři minuty zařídil domácím výhru střídající Domovčijski. Hosté v závěru sahali po vyrovnání, Drobný však tým podržel.

Hamburk, který je v Poháru UEFA soupeřem pražské Slavie, nastoupil v sestavě: Rost - Boateng (60. Pitroipa), Reinhardt, Mathijsen, Jansen (81. Aogo) - Demel, Alex Silva - Jarolím, Trochowski (75. Guerrero) - Olič, Petrič.

Povedená tříminutovka pomohla i Mönchengladbachu k překvapivé remíze 2:2 s Bayernem Mnichov. Obhájce titulu ještě jedenáct minut před koncem vedl o dvě branky po trefách Toniho a Ribéryho, ovšem nakonec získal jen bod. Přišel tak po pěti zápasech o svou vítěznou sérii.

Hořkou pilulku v podobě porážky 0:4 na hřišti Dormundu musel spolknout reprezentační útočník Martin Fenin z Frankfurtu. O výhru domácích se zasloužil hlavně maďarský záložník Hajnal, který jeden gól dal a na zbývající tři přihrál. Dvakrát z jeho asistencí profitoval útočník Subotič. Fenin odehrál za hosty celé utkání a podle agentury SID byl nejlepším hráčem Frankfurtu.

Německo - 13. kolo
Chotěbuz - Karlsruhe 1:0, Dortmund - Frankfurt 4:0, Hertha Berlín - Hamburk 2:1, Hoffenheim - Wolfsburg 3:2, Leverkusen - Schalke 2:1, Mönchengladbach - Bayern Mnichov 2:2, Stuttgart - Bielefeld 0:0.

Reklama

Související témata: