Hlavní obsah

Bayern vyhrál, hvězdný Ital Toni neunesl střídání

MNICHOV/PRAHA

Tři body a jen jednobodová ztráta na první Hoffenheim. To je pro Bayern jediné pozitivum nedělního vítězství 3:1 nad Dortmundem. Přes vítězství nepanuje v Mnichově pohoda. Nejlepší kanonýr loňské sezóny bundesligy Luca Toni těžko nesl vystřídání ve druhém poločase.

Článek

Při odchodu ze hřiště v 72. minutě si na trávníku odmítl tradičně „plácnout“ s parťákem z útoku Miroslavem Klosem. „Luku jsme po zápase uklidnili, ale nebylo to lehké,“ líčil v Bildu kapitán Mark van Bommel.

Trenér Jürgen Klinsmann totiž nechal na hřišti Kloseho a italského mistra světa nahradil Landonem Donovanem. „Každý fotbalista těžko nese, když je střídán. Já jsem byl nejlepší příklad,“ řekl novinářům po duelu Klinsmann. „Mým úkolem je, aby hráči spolu vycházeli,“ dodal bývalý skvělý útočník.

Kritický byl prezident Bayernu Franz Beckenbauer. „Luca je typický italský střelec. Na hřišti vidí jen sebe, branku a míč. Klose pak z jeho sobeckosti trpí, několikrát měl Toni přihrát lépe postaveným spoluhráčům.“ Miroslav Klose v posledních třech minutách zápasu vstřelil dva góly a rozhodl o výhře bavorského velkoklubu.

Ještě po zápase lítala vzduchem ostrá slova. Beckenbauerovi se nelíbil zákrok Boatenga právě na Kloseho. „Byla to prasárna, chtěl Kloseho zranit!“ dštil síru Beckenbauer. „Kevin chtěl Kloseho nohu přeskočit. Když se mu podíváte do obličeje, nevidíte žádnou agresivitu,“ bránil svého svěřence trenér Jürgen Klopp.

Bayern jako jediný z vedoucí pětice o víkendu vyhrál. Vedoucí Hoffenheim jen zachraňoval remízu 1:1 v Mönchengladbachu, Hamburk v závěru zkolaboval v Karlsruhe a prohrál 2:3, Hertha Berlín remizovala v Bielefeldu 1:1 a Leverkusen podlehl Stuttgartu 2:4.

Reklama

Související témata: