Hlavní obsah

Leverkusen jen remizoval s Bochumí, Kadlec vybojoval penaltu

LEVERKUSEN

Fotbalisté Leverkusenu si znovu zkomplikovali boj o čelo tabulky německé ligy, když v 23. kole doma jen remizovali 1:1 se zachraňující se Bochumí, přestože hosté hráli 25 minut o deseti. Na jediném gólu domácích měl velký podíl český obránce Michal Kadlec, když svým centrem zasáhl ruku soupeře a vybojoval tak pokutový kop.

Článek

Hosté se ujali vedení po hlavičce Dabrowského a odolávali tlaku Leverkusenu. Až v 65. minutě Kadlec odcentroval a hostující Mavraj zahrál ve vápně rukou. Rozhodčí ho po druhé žluté vyloučil a navíc nařídil pokutový kop. Ten proměnil domácí kanonýr Helmes, který si připsal již 17. zásah sezony a na druhém místě tabulky střelců ztrácí jediný gól na vedoucího Ibiševiče.

Leverkusen však přesilovou hru nevyužil a propadl se na sedmé místo tabulky. Na vedoucí Herthu Berlín ztrácí již devět bodů.

V druhém dnešním zápase uhrál Bielefeld doma v záchranářském souboji s Frankfurtem bezbrankovou remízu. Hostům chyběl český útočník Martin Fenin, který nemohl nastoupit kvůli trestu za žluté karty.

Německá fotbalová liga - 23. kolo:
Bielefeld - Frankfurt 0:0, Leverkusen - Bochum 1:1 (66. Helmes z pen. - 32. Dabrowski).

Reklama

Související témata: