Hlavní obsah

Drobný: V hlavě teď mám hlavně hloupý gól mezi nohy

O zájmu Bayernu Mnichov brankář fotbalistů Herthy Berlín Jaroslav Drobný. Více jej trápí laciný gól v posledním ligovém utkání v Chotěbuzi. „Štve mě, že mi rána asi z pětadvaceti metrů prošla mezi nohama,“ řekl reprezentační gólman v rozhovoru pro deník Právo.

Článek

Berlínská Hertha s vámi v brance vede fotbalovou bundesligu o čtyři body, máte našlápnuto k titulu?

Takové úvahy jsou předčasné. O titulu nikdo nemluví, naším cílem je skončit do pátého místa. Pro nás je nejdůležitější, že jsme v minulém kole porazili po šesti letech Chotěbuz a získali z jejího hřiště důležité body. Tabulka je ale hodně našlapaná a pokud chceme vydržet nahoře, nesmíme zaváhat doma a musíme dál vozit body zvenku.

V médiích je tématem zájem Bayernu Mnichov o vás...

Vím o tom, ale nikdo mě zatím neoslovil. Nechává mě to klidným. V hlavě teď mám nejvíc hloupý gól, který jsem dostal v Chotěbuzi. Štve mě, že mi rána asi z pětadvaceti metrů prošla mezi nohama... Hlavně, že jsme vyhráli.

Neříkejte, že vás zájem mnichovského klubu netěší...

Tak to určitě, vždyť je to nejslavnější klub v historii německého fotbalu a stále jeden z nejlepších v Evropě. Opravdu se ale nyní soustředím na Herthu, kde jsem maximálně spokojený.

V čem je podle vás největší síla Herthy?

Ve vyrovnanosti a sehranosti. Mužstvo je pohromadě víc než rok, klape nám to i v kabině.

Můžete očekávat i reprezentační pozvánku na kvalifikační dvojzápas ve Slovinsku a se Slovenskem, už o něm přemýšlíte?

Ne že bych se tím nějak zvlášť zabýval, ale v hlavě ho mám. Věřím, že budu nominován a obě utkání zvládneme. Pro další vývoj ve skupině budou klíčová.

Pokud bude ale Petr Čech v pořádku, budete je zřejmě sledovat z lavičky. Nevadí vám to jako nejlepšímu gólmanovi bundesligy?

Krýt záda jednomu z nejlepších brankářů na světě? To mi fakt nevadí! A neřekl bych o sobě, že jsem nejlepší gólman bundesligy. S Petrem se dobře známe, dělal jsem mu dvojku i na mistrovství Evropy jednadvacítek, které jsme vyhráli. Je vynikající a není žádná ostuda být jeho náhradníkem. Hlavně Čechína zase rád uvidím.

Reklama

Související témata: