Hlavní obsah

Ebert v noci řádil a byl vyřazen z kádru Herthy

BERLÍN

Bundesligová Hertha Berlín suspendovala svého záložníka Patricka Eberta, jehož při středečním nočním tahu s bývalým spoluhráčem Kevinem-Princem Boatengem zatkla policie. Dvaadvacetiletý hráč byl také vyřazen z nominace na zápasy reprezentační jednadvacítky proti Nizozemsku a Bělorusku.

Článek

Trenér Herthy Lucien Favre talentovaného svěřence poslal trénovat s týmem do 23 let a z hlavního kádru ho vyškrtl na neurčito. "Je to pro mě velké zklamání. Jsem tolerantní, vždyť jsem byl také hráč, ale teď nemám jinou možnost. Patrick je dobrý kluk, ale tentokrát zašel příliš daleko," uvedl kouč Favre.

Evert slavil v Berlíně v noci na středu společně se současným hráčem Dortmundu Boatengem jeho narozeniny. Cestou z večírku je přistihla policejní hlídka, jak škrábou ostrým předmětem po laku jednoho auta a u dalšího ničí vnější zrcátko.

V případě spoluhráče českého brankáře Jaroslava Drobného přitom nešlo o první prohřešek. Problémy s přetažením večerky měl Ebert už v minulosti a v roce 2007 přišel o řidičský průkaz, když řídil auto s více než jedním promile alkoholu v krvi.

Podle vedení Dortmundu neujde internímu disciplinárnímu trestu ani Boateng, jenž je v současnosti na listině zraněných.

Reklama

Související témata: