Hlavní obsah

Fotbalista Trojan bude hrát od příští sezóny za Mohuč

MOHUČ
Aktualizováno

Český fotbalista Filip Trojan bude hrát od příští sezóny za Mohuč, která usiluje o návrat do bundesligy. Šestadvacetiletý záložník už dříve prohlásil, že nechce pokračovat ve svém současném druholigovém působišti St. Pauli, kde mu v létě vyprší kontrakt. V aktuálně druhém týmu druhé ligy, kam přijde zadarmo, má Trojan podle agentury SID připravenu tříletou smlouvu.

Článek

Bývalý český reprezentant do jednadvaceti let působí v Německu po odchodu ze Slavie Praha už deset let. Začínal v juniorském týmu Schalke a později si za klub z Gelsenkirchenu zahrál i bundesligu. Od roku 2004 hrál v Bochumi a poslední dvě sezony strávil v hamburském St. Pauli.

"Velmi intenzivně jsme už nějakou dobu Filipa Trojana sledovali. Už jsme s ním jednali před dvěma lety a teď se podařil transfer," uvedl manažer Mohuče Christian Heidel.

Trojan je rád, že se dostal do klubu, s nímž bude mít šanci zahrát si znovu v elitní německé soutěži. "Koncept a sportovní perspektiva klubu mě nadchla. Myslím, že se budu v Mohuči cítit hodně dobře," uvedl třebíčský rodák, jenž se ovšem podle svých slov do konce ročníku hodlá plně koncentrovat na působení v St. Pauli.

Mohuč, která je v současnosti v tabulce druhá čtyři body za vedoucím Freiburgem, sestoupila po tříletém působení z bundesligy v roce 2007.

Reklama

Související témata: