Hlavní obsah

Hamburk prohrál ve Stuttgartu a na vedoucí Wolfsburg stále ztrácí

STUTTGART

Fotbalisté Hamburku si zkomplikovali boj o německý titul, když v 27. kole bundesligy prohráli 0:1 ve Stuttgartu. Nevyužili tak šanci dotáhnout se bodově na vedoucí Wolfsburg, na který ztrácejí ze třetí příčky tři body. Jedinou branku zápasu připravil český záložník Jan Šimák.

Článek

Hamburk, který nastoupil bez distancovaného kapitána Davida Jarolíma, potřeboval zvítězit, aby se udržel v kontaktu s Wolfsburgem. Na čtvrteční výkon z Poháru UEFA, kdy porazil Manchester City 3:1, však nenavázal. Proti obraně Stuttgartu se nemohl prosadit a zdálo se, že zápas skončí bezbrankovou remízou.

V nastaveném čase se ale k rohovému kopu postavil Šimák, který na hřiště přišel v 66. minutě, a poslal před branku gólový centr. Hitzlspergerovu střelu ještě domácí brankář zastavil, ale dorážku kanonýra Gomeze už ne.

Leverkusen remizoval doma s Brémami 1:1. Domácí se brzy ujali vedení po gólu Barnetty, jenže po půlhodině hry vyrovnal Pizarro. Pro peruánského střelce to byl 16. gól sezony a pátý z posledních čtyř zápasů. Celé utkání za domácí odehrál český reprezentant Michal Kadlec.

Německá fotbalová liga - 27. kolo:
Leverkusen - Brémy 1:1 (12. Barnetta - 33. Pizarro), Stuttgart - Hamburk 1:0 (90.+2 Gomez).

Reklama

Související témata: