Hlavní obsah

Bayern získal vytouženou posilu v podobě kanonýra Gomeze

MNICHOV

Německý reprezentační útočník Mario Gomez přestoupil ze Stuttgartu do Bayernu Mnichov. Bavorský celek za svou vytouženou posilu zaplatí 30 miliónů eur (asi 800 miliónů korun), což z Gomeze dělá nejdražšího hráče v historii bundesligy. Bayern přestup v úterý potvrdil s tím, že s vytáhlým útočníkem podepsal smlouvu na čtyři roky.

Článek

Z Gomeze se tak stal nejdražší hráč v historii německé ligy. Překonal dosavadního rekordmana Owena Hargreavese, za kterého v roce 2007 zaplatil Manchester United Bayernu Mnichov částku 25 miliónů eur. Gomez zároveň předčil i úterní přestup Brazilce Diega do Juventusu Turín, od něhož Brémy vyinkasují 24,5 miliónu eur plus 2,5 miliónu eur jako výkonnostní prémii.

"Jsme velmi šťastní, že se Mario Gomez rozhodl pro náš klub. Mario je prvotřídní útočník, který v posledních třech letech nastřílel v průměru 20 branek, což z něj dělá nejlepšího střelce v Německu," konstatoval předseda Bayernu Karl-Heinz Rummenigge. "Prožil jsem ve Stuttgartu skvělé období a jsem mu vděčný za vše. Rozhodnutí odejít pro mě nebylo lehké, ale teď chci v příští sezóně s Bayernem vyhrát titul a těším se i na zápasy v Lize mistrů," uvedl Gomez.

Třiadvacetiletý Gomez patří dlouhodobě k nejlepším útočníkům německé ligy. V uplynulé sezóně skončil mezi bundesligovými kanonýry na třetím místě, když ve 32 zápasech nastřílel 24 gólů a měl tak hlavní zásluhu na třetím místě Stuttgartu v tabulce.

Celkem má na kontě 63 bundesligových gólů ve 121 zápasech. Dalších šest branek přidal v 23 duelech národního týmu.

Útočník se španělskými kořeny se zároveň stal již čtvrtou posilou Bayernu, kterému letos sebral titul Wolfsburg.

Reklama