Hlavní obsah

Hannover se zajímá o Šimáka, Stuttgart ho zatím prodat nechce

STUTTGART

Český fotbalový záložník Jan Šimák možná současně se začátkem bundesligy změní dres. Třicetiletý záložník, jehož ze sestavy Stuttgartu vytlačil příchod Bělorusa Alexandra Hleba, totiž upoutal pozornost Hannoveru, v němž už v minulosti dvakrát působil. S odkazem na magazín Kicker o tom ve čtvrtek informovala agentura DPA, i když vedení Stuttgartu zatím myšlenky na Šimákův prodej odmítlo.

Článek

"Pokud se u nás nějaký klub ohlásí, je naší povinností se s ním i s hráčem bavit. Zatím ale (o Šimáka) oficiálně nikdo zájem neprojevil," citovala DPA manažera Stuttgartu Horsta Heldta, zatímco v Hannoveru tou dobou už spřádali plány na angažmá českého záložníka, který patří v klubu ke kultovním postavám. "Odvedl tu hodně, budeme situaci oťukávat," řekl sportovní ředitel Hannoveru Jörg Schmadtke.

Šimák přišel do Stuttgartu vloni z druholigové Jeny, v níž znovu nastartoval svou kariéru, přerušenou protialkoholním léčením a nepovedeným angažmá ve Spartě. Odehrál 20 zápasů a dal dva góly, letos na konci července ale klub na jeho post na levém kraji zálohy získal Bělorusa Hleba, který byl v Barceloně přebytečný. Šimák o několik dnů později prohlásil, že pro sebe v kádru nevidí místo a rád by odešel.

Šimáka si v Hannoveru pamatují dobře

V Hannoveru Šimák v roce 2000 zahájil své působení v Německu a výbornými výkony mu o dva roky později vystřílel postup do bundesligy. Pak odešel do Leverkusenu a do Hannoveru se vrátil jen na krátké hostování, tou dobou už ale naplno propadl závislosti na hracích automatech a alkoholu.

Po několika zápasech zmizel a vynořil se za několik týdnů v Česku s diagnostikovaným syndromem vyhoření. Fanoušci Hannoveru si ale stále pamatují onoho nevyzpytatelného dribléra, který je před osmi lety přiváděl svými kousky do extáze.

K tomu se ho ale musí Stuttgart nejprve vzdát. "Má u nás platnou smlouvu a v poháru teď zase ukázal, že je pořád třída," řekl Heldt v narážce na Šimákovo vystoupení v prvním kole Německého poháru, v němž český středopolař za 35 minut na hřišti rozhodl dvěma góly o výhře 4:1 nad SG Sonnenhof Grossaspach ze čtvrté ligy.

Reklama

Související témata: