Hlavní obsah

Štajnerova penalta zajistila Hannoveru remízu s nováčkem

BERLÍN

Český reprezentant Jiří Štajner proměnil v druhém kole německé ligy penaltu, kterou v sobotu zajistil fotbalistům Hannoveru remízu 1:1 s Mohučí.

Článek

Hostující nováček soutěže, v jehož dresu kvůli dlouhodobému zranění chyběl záložník Filip Trojan, se dostal do vedení v 53. minutě. Štajner ale už o tři minuty později z pokutového kopu nařízeného za faul gólmana Müllera na útočníka Konana bezpečně vyrovnal a načal gólově třetí stovku zápasů v dresu Hannoveru.

Útočník Bayernu Mnichov Mario Gomez stříoí gól brankáři Brém Wiesemu.foto: Reuters/Thomas Bohlen

Fotbalisté Bayernu Mnichov se ani ve druhém ligovém zápase nedočkali vítězství a doma s Brémami remizovali 1:1, stejně jako v minulém utkání na hřišti Hoffenheimu. Hosty poslal do vedení záložník Özil, bod mnichovskému celku zajistil kanonýr Gómez, který zaznamenal první ligový gól v barvách Bayernu po letním příchodu ze Stuttgartu.

Úřadující mistr Wolfsburg v sobotu porazil Kolín nad Rýnem na jeho hřišti 3:1 a se dvěma výhrami se usadil v čele soutěže. Kolín naopak jako jediný tým podruhé prohrál. Domácí sice ve 49. minutě vstřelili úvodní gól, ale vedení jim nevydrželo ani půl hodiny. V 73. minutě se poprvé v nové sezóně trefil bosenský kanonýr Džeko, jen o minutu později si obránce Womé dal vlastní branku a nechtěně otočil skóre. Konečnou podobu výsledku dal tři minuty před koncem střídající nigerijský útočník Martins, který zaznamenal první soutěžní trefu po příchodu z anglického Newcastlu. Stoper Jan Šimůnek zůstal opět jen na lavičce hostů.

První tři body v sezóně získal Hamburk, který deklasoval Dortmund 4:1. Utkání mělo ostrý začátek a už po dvanácti minutách vedli domácí 3:1. V dresu HSV odehrál celý zápas kapitán David Jarolím. Stoper David Rozehnal, který ve středečním přátelském utkání proti Belgii vstřelil premiérový reprezentační gól, zůstal na lavičce náhradníků.

Fotbalista Hamburku Berg oslavuje svůj gól v utkání proti Dortmundu.foto: Reuters/Morris Mac Matzen

Poprvé vyhrál i Stuttgart, který na svém stadiónu porazil v regionálním derby nováčka z Freiburgu 4:2. Dvakrát se trefil domácí záložník Elson, jednu branku vstřelila i letní útočná posila VfB z Petrohradu Pogrebňak. V obraně hostů odehrál celý zápas stoper Pavel Krmaš a obdržel žlutou kartu.

Napomínán byl i další český obránce Michal Kadlec, jehož Leverkusen porazil nejtěsnějším rozdílem Hoffenheim. Martin Fenin z Frankfurtu přišel v zápase proti Norimberku na hřiště na posledních 15 minut, ale na vítěznou trefu z prvního kola nenavázal. Jeho tým remizoval 1:1.

Německá liga - 2. kolo:
Bayern Mnichov - Brémy 1:1 (72. Gómez - 39. Özil), Frankfurt - Norimberk 1:1 (17. Caio - 64. Bunjaku), Hamburk - Dortmund 4:1 (3. Demel, 10. Zé Roberto, 12. Guerrero, 72. Berg - 4. Valdez), Hannover - Mohuč 1:1 (56. Štajner z pen. - 53. Bancé), Leverkusen - Hoffenheim 1:0 (67. Kiessling), Stuttgart - Freiburg 4:2 (65. z pen. a 76. Elson, 53. Pogrebňak, 88. Schieber - 70. a 86. Idrissou), Kolín nad Rýnem - Wolfsburg 1:3 (49. Ehret - 73. Džeko, 74. Womé vlastní, 87. Martins).

Reklama