Hlavní obsah

Robben po galapředstavení varuje konkurenci: Přišel jsem získat titul

MNICHOV/PRAHA

Lepší načasování premiérové výhry v ročníku si fotbalisté Bayernu Mnichov nemohli vybrat. Po třech kolech byla družina trenéra Louise Van Gaala bez vítězství, nejhorší start klubu po 43 letech znamenal ze všech stran se valící kritiku. V sobotu ale bavorský velkoklub smetl mistrovský Wolfsburg 3:0.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Arjen Robben oslavuje své góly za Bayern Mnichov

Článek

Největší zásluhu na probuzení měla čerstvá posila z Realu Madrid Arjen Robben. Drobný pětadvacetiletý Nizozemec, za něhož Bayern údajně vysázel 25 miliónů eur, dvěma góly dirigoval pohodovou výhru. „Nemohlo to být lepší,“ citují spokojeného Robbena klubové stránky.

Skvěle zafungovala spolupráce s Francouzem Franckem Ribérym, který obě trefy precizními centry pro Robbena připravil. Jeden útočí zleva, druhý spíše zprava. Nizozemec je sprinterem v kopačkách, dokáže stovku zaběhnout pod 11 sekund. „Zápas proti Wolfsburgu byl jen první krok. Jsem tu, abych vyhrával zápasy a titul,“ hrozí nová posila konkurenci.

Van Gaal naordinoval týmu systém se třemi útočníky a výsledky se dostavily okamžitě. Místo nejistého Rensinga se do branky postavil veterán Butt a defenzíva fungovala spolehlivěji.

Jen na lavičce zůstal reprezentant Miroslav Klose a v německých médiích se čile spekuluje o tom, že se útočník vrátí do Werderu Brémy.

Bayern je v tabulce bundesligy po čtyřech kolech devátý, na vedoucí duo Hamburk - Leverkusen ztrácí pět bodů. V příštím kole Mnichované hrají v Dortmundu.

Reklama