Hlavní obsah

Kadlec bude mít delší pauzu, asi nestihne kvalifikaci

PRAHA

Fotbalista Michal Kadlec bude s poraněným vazem v kotníku mimo hru mnohem delší dobu, než se původně zdálo. Obránce české reprezentace a Leverkusenu se nejprve chystal na týdenní výpadek, ale ve čtvrtek se dozvěděl, že jeho vynucená pauza může trvat až měsíc.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Fotbalista Michal Kadlec v souboji se Ciaccim ze San Marina

Článek

Čtyřiadvacetiletý zadák si kotník pochroumal před dvěma týdny v kvalifikačním utkání na Slovensku. Podle německých médií mu pak ještě uškodilo to, že se špatně diagnostikovaným zraněním odehrál první poločas následného duelu se San Marinem v Uherském Hradišti.

"Je to k vzteku, ale když jsem zraněný, tak to asi nikdy nemůže mít normální průběh. Před dvěma lety jsem měl natržený sval a také mi bylo řečeno, že to bude jen na pár dní. Nakonec to trvalo skoro celé jaro a málem jsem nestihl mistrovství Evropy jednadvacítek," řekl v pátek ČTK Kadlec. Podle všeho zmešká 10. a 14. října klíčová utkání kvalifikace mistrovství světa proti Polsku a Severnímu Irsku.

Bývalý obránce Slovácka a pražské Sparty si v Bratislavě po souboji s domácím útočníkem Filipem Hološkem natrhl jeden z vazů v kotníku. V Německa se teď objevily zprávy, že v dalším duelu se San Marinem vůbec neměl nastoupit. Kadlec ale po dohodě s lékaři národního týmu do hry naskočil a na trávníku vydržel první poločas, než vystřídal. Tím se podle Němců vystavil riziku možného zhoršení stavu.

"Po zápase na Slovensku jsem byl na rentgenu, který nic vážného neodhalil, prý jsem měl kosti jen trochu zhmožděné. Ptal jsem se našich doktorů, podle kterých jsem se žádnému riziku proti San Marinu nevystavoval. Ani osobně jsem se necítil vyloženě špatně. S prášky proti bolesti se to dalo odehrát, navíc ve finále bylo to rozhodnutí na mně," prohlásil Kadlec. Možná by se ale prý rozhodoval jinak, kdyby věděl, že jeho zranění je vážnějšího rázu.

Když se po splnění reprezentačních povinností vrátil do Leverkusenu, ani kluboví lékaři při vyšetřeních neodhalili nic jiného než jejich kolegové z české reprezentace. Kadlec však už o minulém víkendu nenastoupil, a když cítil, že se zranění nelepší, vyrazil do Mnichova za vyhlášeným sportovním ortopedem Hansem-Wilhelmem Müllerem-Wohlfahrtem.

Ten ve čtvrtek ihned odhalil, v čem tkví hlavní problém. "Okamžitě mi nařídil desetidenní absolutní klid, pak asi začnu s pomalou rehabilitací. Kdyby se na to přišlo hned, už jsem mohl mít skoro půlku léčby za sebou," posteskl si Kadlec.

Reklama