Hlavní obsah

Štajnerův gól prohře Hannoveru nezabránil

BERLÍN

Reprezentační útočník Jiří Štajner vstřelil v německé lize čtvrtý gól v sezoně, ale porážce Hannoveru 1:2 na hřišti Frankfurtu nezabránil. Český fotbalista vyrovnal v 68. minutě na 1:1 a ukončil téměř dvouměsíční čekání na přesný zásah v soutěži. Vyhlídky hostů na bodový zisk však trvaly jen chvíli, než Meier rozhodl. Martin Fenin v útoku domácího týmu se neprosadil.

Foto: Mark Keppler, ČTK/AP

Jiří Štajner (druhý zprava) se raduje se spoluhráči z branky.

Článek

Šlágr kola mezi vedoucím Leverkusenem a druhým Hamburkem skončil bezbrankovou remízou a oba celky si udržely ligovou neporazitelnost. V záloze HSV odehrál celé utkání kapitán David Jarolím, jeho spoluhráč David Rozehnal zůstal jen na lavičce náhradníků. Krajní obránce Bayeru Leverkusen Michal Kadlec je stále zraněný.

Osmou porážku za sebou utrpěla Hertha Berlín, v jejíž brance opět chyběl Jaroslav Drobný, který kvůli svalovému zranění nechytal už měsíc. V utkání nejhorších týmů soutěže Hertha podlehla 0:3 v Norimberku.

Po třech soutěžních zápasech bez vítězství opět naplno bodoval Bayern Mnichov, který zdolal 2:1 nováčka Freiburg na jeho hřišti. Favorit přerušil střelecký půst trvající 315 minut díky mladému objevu Thomasi Müllerovi, jenž těsně před pauzou otevřel skóre. K dvoubrankovému vedení pomohl Bayernu vlastním gólem Korejec Čcha Tu-i, domácí snížili až v poslední minutě.

Bayern se posunul na páté místo a díky vítězství nenabral větší ztrátu na své nejbližší soupeře, kteří jsou v tabulce nad ním. Schalke i Brémy v devátém kole rovněž uspěly. Werder rozhodl o vítězství 2:0 nad Hoffenheimem už v prvním poločase, naopak výhru Schalke ve Stuttgartu 2:1 zařídil až čtvrt hodiny před koncem Kuranyi.

Slovinský útočník Milivoje Novakovič, jenž rozzlobil vedení 1. FC Kolín nad Rýnem, když navzdory potížím s tříslem ve středu nastoupil v kvalifikačním utkání v San Marinu, si při první možné příležitosti svého zaměstnavatele udobřil. Jediným gólem zápasu mu zajistil výhru nad Mohučí, která znamenala pro Kolín druhé vítězství v sezóně.

Německá fotbalová liga - 9. kolo:
Brémy - Hoffenheim 2:0 (18. Pizarro, 22. Mertesacker), Frankfurt - Hannover 2:1 (24. Lyberopulos, 74. Meier - 68. Štajner), Freiburg - Bayern Mnichov 1:2 (90. Reisinger - 42. Müller, 68. vlastní Čcha Tu-i), Kolín nad Rýnem - Mohuč 1:0 (42. Novakovič), Norimberk - Hertha Berlín 3:0 (26. a 60. Bunjaku, 18. Gygax), Stuttgart - Schalke 1:2 (73. Cacau - 24. Rakitič, 76. Kuranyi), Hamburk - Leverkusen 0:0.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články