Hlavní obsah

Leverkusen je podzimním mistrem, Drobný dostal pět gólů

BERLÍN

Fotbalisté Leverkusenu se stali podzimním mistrem německém ligy. V 17. kole v sobotu porazili Mönchengladbach 3:2 a uhájili první pozici o bod před druhým Schalke. Domácí prohrávali v 54. minutě 1:2, ale dokázali zápas otočit. Ústřední postavou byl talentovaný devatenáctiletý záložník Bayeru Kroos, který dal dvě branky. Obránce Michal Kadlec odehrál v týmu vítězů poslední půlhodinu.

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

Brankář Herthy Berlín Jaroslav Drobný zasahuje během utkání na Bayernu.

Článek

Výbornou formu z posledních zápasů potvrdil Bayern Mnichov, který doma deklasoval poslední Herthu Berlín 5:2 a počtvrté za sebou v domácí soutěži zvítězil. Ve druhém ligovém utkání po sobě navíc bavorský celek vstřelil pět branek.

Zápas na zasněženém trávníku v Allianz Areně byl rozhodnutý už během první půlhodiny, ve které se do branky Jaroslava Drobného postupně trefili obránce Van Buyten, útočník Gómez a krajní záložník Robben. Po přestávce přidali ještě dvě branky domácích Müller a Olič. Za hosty už jen snížili Ramos a Raffael. Hertha prohrála potřinácté v sezóně a na jaře ji čeká těžký boj o záchranu.

Úřadující mistr Wolfsburg remizoval 2:2 s Frankfurtem, popáté za sebou v lize nevyhrál a podzim zakončil na osmé pozici.

Fotbalisté Dortmundu oslavili stoleté výročí založení klubu vítězstvím 1:0 nad nováčkem z Freiburgu. Jedinou branku vstřelil v 19. minutě argentinský útočník Barrios, který dal v posledních třech zápasech čtyři góly. S devíti ligovými trefami mu patří v tabulce střelců druhé místo za vedoucím Kiesslingem z Leverkusenu, jenž se trefil dvanáctkrát.

Stuttgart porazil 3:1 Hoffenheim, který hrál od 52. minuty v deseti, a po devíti ligových zápasech poprvé zvítězil. Domácí v bundeslize poprvé naplno bodovali pod novým trenérem Grossem a posunuli se na nesestupovou 14. pozici.

Německá liga - 17. kolo:
Bayern Mnichov - Hertha Berlín 5:2 (16. Van Buyten, 31. Gómez, 33. Robben, 60. Müller, 77. Olič - 71. Ramos, 89. Raffael), Dortmund - Freiburg 1:0 (19. Barrios), Frankfurt - Wolfsburg 2:2 (26. Franz, 79. Meier - 37. Džeko, 69. Josué), Hannover - Bochum 2:3 (6. a 33. Schlaudraff - 51. Freier, 54. Epalle, 86. Fuchs), Leverkusen - Mönchengladbach 3:2 (18. a 69. Kroos, 60. Derdiyok - 36. Brouwers, 54. Dante), Stuttgart - Hoffenheim 3:1 (32. Marica z pen., 68. Cacau, 82. Khedira - 44. Maicosuel).

Reklama

Související témata: