Hlavní obsah

Brazilec Zé Roberto to schytal. Kouč Hamburku mu napařil pokutu, kapitána Jarolíma zklamal

HAMBURK

Už nejen trenér Bruno Labbadia, ale i kapitán Hamburku David Jarolím se pustil do brazilské hvězdy Zé Roberta. „Považoval jsem ho za profesionála, o to víc jsem jeho přístupem překvapen. Je to pro nás všechny absurdní situace,“ nechal se slyšet český legionář nosící v Hamburku kapitánskou pásku poté, co dirigent týmu nedorazil za spoluhráči do tréninkového tábora v Turecku.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Fotbalista Hamburku Zé Roberto (uprostřed) jásá, Mathijsen (vlevo) a Jarolím rovněž. Teď ovšem idyla skončila.

Článek

Pětatřicetiletá hvězda ve službách Hamburku Zé Roberto si na přelomu roku léčila pochroumané vazy v kotníku doma v Brazílii, v pondělí se však měla připojit k mužstvu. Místo rezervované v letadle ze Sao Paula však zůstalo prázdné.

„Co prázdné, on se ani neozval, nevolal mně, ani trenérovi,“ zuřil šéf klubu Bernd Hoffmann. Po dirigentovi Hamburku se začal vehementně shánět jeho manažer, ale pouze zjistil, že si Zé Roberto pobyt doma v Brazílii svévolně prodloužil.

„Máme před sebou na jaře velké cíle, ale můžeme jich dosáhnout pouze tehdy, pokud budou všichni dodržovat stanovená pravidla. Takové chování jsem od Zé Roberta nečekal,“ rozčílil se nejvyšší boss fotbalového Hamburku Hoffmann.

„Jasně že se o jeho nepřítomnosti se spoluhráči bavíme a věříme, že se mezi námi brzy objeví. Jsem jeho přístupem překvapen, protože jsem ho považoval za skutečného profesionála. Tohle je dost absurdní situace,“ promluvil za mužstvo kapitán David Jarolím.

Jenže trenérovi Labbadiovi už trpělivost došla. Za každý den absence napařil Zé Robertovi pokutu 10 tisíc eur, tedy přes čtvrt miliónu korun. „A každým dnem ji budu zvyšovat,“ pohrozil brazilskému dirigentovi svého týmu. „Za pokutu, kterou zaplatí, budeme moci na našem stadiónu položit nový trávník,“ dodal sarkasticky.

Zé Roberto se ozval až v úterý odpoledne. "Postihly mě vážné rodinné problémy, které mohu řešit jen tady, v Brazílii. Snad budu moci přijet do Hamburku co nejdříve. I má noha je na tom lépe. Jen musím po sejmutí sádrového obvazu ještě posilovat a zpevnit svalstvo," snažil se vysvětlit trenérovi Labbadiovi a ujišťoval ho, že za mužstvem dorazí, hned jak to bude možné.

Reklama

Související témata: