Hlavní obsah

Kadlec pomohl Leverkusenu gólem udržet vedení v bundeslize

BERLÍN

Obránce Michal Kadlec pomohl fotbalistům Leverkusenu první brankou v sezoně k domácímu vítězství 4:2 nad Mohučí. Podzimní mistr tak nezaváhal ani v prvním jarním kole a vede o dva body před Bayernem Mnichov.

Foto: Ina Fassbender, Reuters

Michal Kadlec z Leverkusenu oslavuje se spoluhráčem Derdiyokem gól, který dal Mohučí.

Článek

Pětadvacetiletý český reprezentant, který promarodil velkou část podzimní části, vyrovnal v 15. minutě přesnou hlavičkou po rohovém kopu na 1:1. Krátce nato otočil vývoj zápasu domácí Švýcar Barnetta a na rozdíl dvou branek zvýšil po půlhodině talentovaný záložník Kroos. V druhém poločase snížil Bungert, ale švýcarský útočník Derdiyok uzavřel dvě minuty před koncem na konečných 4:2.

Michal Kadlec dává hlavou první gól Leverkusenu v utkání s Mohučí.foto: Reuters/Ina Fassbender

Poprvé od úvodního kola zvítězili fotbalisté poslední Herthy, kteří v Hannoveru vyhráli jasně 3:0. Celé utkání odchytal za hosty Jaroslav Drobný, naopak ani na lavičce nebyla zimní posila ze Sparty Praha respektive FK Moskva Roman Hubník.

Zápas rozhodly už v prvním poločase dvě branky Piszczeka a Raffaela v rozmezí tří minut. V druhé části se prosadil poprvé v novém dresu řecký útočník Gekas, který v berlínském celku hostuje do konce sezony z Leverkusenu. Domácí záložník Jiří Štajner k pěti podzimním brankám dnes žádnou nepřidal a dostal pouze žlutou kartu.

Vítězně vstoupili do jarní části fotbalisté Hamburku, kteří s Davidem Jarolímem a Davidem Rozehnalem v základní sestavě doma porazili nováčka Freiburg 2:0. První branku vstřelil v 7. minutě po Jarolímově přistrčení tvrdou ranou záložník Jansen. Skóre pojistil druhým gólem deset minut po přestávce Chorvat Petrič.

Tři body v novém roce získal i Stuttgart, který porazil mistrovský Wolfsburg na svém hřišti 3:1. Hosté naopak pokračují ve svých nevýrazných výkonech a na čelo ztrácí z devátého místa už 14 bodů.

První branku vstřelil ve 28. minutě domácí záložník Hilbert, dvoubrankový náskok zařídil Stuttgartu po hodině hry ruský útočník Pogrebňak. Šance hostů zvýšil o sedm minut později kontaktní brankou bosenský kanonýr Džeko, ale definitivní pojistku pro domácí přidal tři minuty před koncem střídající záložník Gebhart.

Německá fotbalová liga - 18. kolo:
Frankfurt - Brémy 1:0 (57. Russ), Hamburk - Freiburg 2:0 (7. Jansen, 55. Petrič), Hannover - Hertha Berlín 0:3 (30. Piszczek, 33. Raffael, 80. Gekas), Leverkusen - Mohuč 4:2 (15. Kadlec, 18. Barnetta, 30. Kroos, 88. Derdiyok - 8. Hoogland, 66. Bungert), Mönchengladbach - Bochum 1:2 (80. Bäcker - 12. Šesták, 36. Dedič), Stuttgart - Wolfsburg 3:1 (28. Hilbert, 58. Pogrebňak, 87. Gebhart - 65. Džeko).

Reklama

Související témata: