Hlavní obsah

Ruman začíná v Mohuči pomáhat s trénováním mládeže

MOHUČ

Bývalý fotbalový útočník Petr Ruman se půl roku po ukončení hráčské kariéry začíná naplno věnovat trenérské práci. Třiatřicetiletý Ruman se dohodl s vedením prvoligové Mohuče, kde strávil pět sezon včetně dvou bundesligových, že bude vypomáhat u dorosteneckého výběru do 17 let.

Článek

Ruman tak svým krokem dal najevo, že chce u fotbalu dál zůstat. "Máme zájem na tom, aby se naši bývalí hráči připojili k tréninkovému centru a dál se vzdělávali. Po půlroce spolupráce s Petrem uvidíme, jaké další možnosti se naskytnou," citovaly šéftrenéra mládeže Volkera Kerstinga internetové stránky Mohuče, kam v úterý přestoupil ze Stuttgartu středopolař Jan Šimák.

Ještě loni na jaře Ruman zamířil do třetiligového Aalenu, ale poté, co si na konci března vážně poranil koleno a tým sestoupil do regionální soutěže, s vrcholovým fotbalem skončil. Bývalý hráč Baníku Ostrava, který v Německu strávil šest sezon v druholigovém Fürthu a pak o jednu méně právě v Mohuči, chce prý během jara zahájit i studium na získání trenérské A licence.

Reklama

Související témata: