Hlavní obsah

Drobný chytil penaltu a pomohl Hertě k remíze s Mönchengladbachem

BERLÍN

Brankář Herthy Berlín Jaroslav Drobný zneškodnil v 19. kole německé fotbalové ligy penaltu a pomohl domácímu týmu k bezbrankové remíze s Mönchengladbachem. Český reprezentant vychytal ve 42. minutě pokus Aranga a udržel i v druhém zápase odvetné části soutěže čisté konto. V obraně berlínského celku se znovu neobjevil Roman Hubník, který měl v minulých dnech problémy se zraněným stehenním svalem.

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

Brankář Herthy Berlín Jaroslav Drobný

Článek

V dresu Mohuče si odbyl premiéru záložník Jan Šimák, jehož nový tým doma porazil trápící se Hannover 1:0. Na lavičce poraženého klubu neuspěl v prvním zápase trenér Mirko Slomka, který u týmu nahradil Andrease Bergmanna.

Šimák přišel do týmu nováčka v týdnu ze Stuttgartu a v novém působišti odehrál první hodinu. Utkání rozhodl jedinou brankou devatenáctiletý forvard Schürrle. V dresu Hannoveru se neprosadil záložník Jan Štajner, jenž dostal jen žlutou kartu.

Bayern Mnichov porazil ve šlágru kola Brémy 3:2 na soupeřově hřišti a po šestém ligovém vítězství za sebou se posunul na první místo tabulky. Druhý Leverkusen má však nedělní zápas k dobru.

Werder sice poslal do vedení už po deseti minutách hry povedenou ranou do horního rohu útočník Hunt, ale hosté do konce poločasu výsledek otočili. Zblízka se během deseti minut prosadili záložník Müller a chorvatský forvard Olič. Čtvrt hodiny před koncem sice vyrovnal Portugalec Almeida, ale za tři minuty vrátil Bayernu vedení nizozemský krajní záložník Robben. Domácím se v poslední době nedaří a už počtvrté za sebou v domácí soutěži prohráli.

Schalke neudrželo dvoubrankové vedení, v Bochumi jen remizovalo 2:2 a přišlo o čtyřzápasovou vítěznou sérii. Skóre otevřel už v páté minutě hostující Uruguayec Sánchez, na rozdíl dvou branek zvýšil těsně před přestávkou svým desátým ligovým gólem útočník Kuranyi. Domácí snížili až v 81. minutě brankou Hášemíjána a v druhé minutě nastavení vyrovnal slovenský útočník Šesták. Český záložník Jan Morávek nebyl ani na lavičce náhradníků.

Dortmund porazil Hamburk

Dortmund porazil na svém stadiónu Hamburk 1:0 a po šesté bundesligové výhře za sebou vystřídal svého soupeře na čtvrté pozici. Gól vstřelil ve 36. minutě paraguayský útočník Valdez. V záloze hostů hrál 84 minut kapitán David Jarolím, jeho spoluhráč David Rozehnal odehrál na pozici stopera celý zápas a dostal žlutou kartu.

Německá fotbalová liga - 19. kolo:
Bochum - Schalke 2:2 (81. Hášemíján, 90.+2 Šesták - 5. Sánchez, 42. Kuranyi), Brémy - Bayern Mnichov 2:3 (10. Hunt, 75. Almeida - 25. Müller, 35. Olič, 78. Robben), Hertha Berlín - Mönchengladbach 0:0, Mohuč - Hannover 1:0 (4. Schürrle), Norimberk - Frankfurt 1:1 (27. Eigler - 40. Köhler), Dortmund - Hamburk 1:0 (36. Valdez).

Reklama

Související témata: