Hlavní obsah

Fotbalisté Wolfsburgu přišli v nastavení o výhru v Hamburku

HAMBURK

Fotbalisté Wolfsburgu byli v dnešní předehrávce 20. kola bundesligy v Hamburku blízko ukončení své sedmizápasové série bez výhry. Mistrovský tým v prvním utkání po odvolání trenéra Armina Veha vedl na hřišti HSV po trefě kanonýra Edina Džeka až do druhé minuty nastavení, v níž vyrovnal střídající Piotr Trochowski.

Foto: Christian Charisius, Reuters

Útočník Wolfsburgu Edin Džeko

Článek

Bosňan Džeko poslal Wolfsburg do vedení v 34. minutě svým devátým gólem v sezoně a dal tak dárek k 58. narozeninám dočasnému kouči Lorenzi-Güntherovi Köstnerovi, jenž v týdnu nahradil propuštěného Veha. Snový nástup do funkce mu však překazil německý reprezentant Trochowski, který těsně před závěrečným hvizdem vyrovnal z přímého kopu.

Srovnat mohl už dříve český obránce David Rozehnal, ale osm minut po přestávce trefil hlavou jen břevno. Reprezentační stoper odehrál celý zápas, hamburský kapitán David Jarolím střídal v 78. minutě a pustil na trávník právě střelce vyrovnávací branky Trochowského.

Celý zápas na lavičce Wolfsburgu strávil obránce Jan Šimůnek, jenž od Veha nedostal šanci od srpnového domácího duelu právě s Hamburkem. Druhého startu v sezoně se zatím nedočkal ani u kouče Köstnera, který ho zná z rezervního týmu.

Německá fotbalová liga - 20. kolo:
Hamburk - Wolfsburg 1:1 (90.+2 Trochowski - 34. Džeko).

Reklama

Související témata: