Hlavní obsah

Kdo bere v Hamburku nejvíc? Nistelrooij, Zé Roberto a Jarolím

PRAHA

Na finanční podmínky v Hamburku, kam přestoupil na konci ledna, si nizozemský fotbalista Ruud van Nistelrooij určitě stěžovat nemůže. Podle německého serveru Bild si obávaný kanonýr vydělá nejvíc ze všech hráčů v kádru. Stejně jako on, čtyři milióny eur za rok (zhruba 104 miliónů korun), si v klubu z přístavního města nikdo nevydělá.

Foto: Fabian Bimmer, ČTK/AP

Záložník Hamburku David Jarolím (v bílém) v souboji s Tobiasem Weisem z Hoffenheimu

Článek

Špatně na tom není s platem 3,5 miliónů eur ani Zé Roberto. Třetím nejlépe vydělávajícím hráčem v Hamburku je David Jarolím.

Syn slávistického trenéra Karla Jarolíma působí v bundesligovém týmu na severu Německa už od roku 2003. Za tu dobu si vysloužil už nejen kapitánskou pásku, ale také třetí nejvyšší plat. Třicetiletý český reprezentant si v Hamburku ročně přijde na 2,7 miliónů eur (zhruba 70 miliónů korun).

To však není nic proti nové hvězdě týmu Nizozemci Van Nistelrooijovi, jenž si za rok vydělá o třicet miliónů korun víc. Podle slov šéfa klubu Bernda Hoffmanna však vyjednávání o smlouvě žádným zapeklitým oříškem nebyla. „Šlo o nejjednodušší a nejčistší jednání, jaké jsem kdy absolvoval,“ přiznal dokonce Hoffmann. „My jsme mu náš záměr představili, on s tím souhlasil. Na smlouvání ani čas nebyl,“ dodal.

Třiatřicetiletý Nizozemec má ve svém kontraktu ještě jednu zvláštnost. Zatímco jeho spoluhráči mají 25% z příjmu závislých na bonusech, Nistelrooij má plat fixní. Navíc má mít v nové smlouvě, podepsané do roku 2011 příslib, že mu bude v případě postupu do Ligy mistrů vyplacena prémie ve výši 200 tisíc euro.

Reklama

Související témata: