Hlavní obsah

Hubník poprvé nastoupil za Herthu, která remizovala 1:1 s Mohučí

BERLÍN

Stoper Roman Hubník v sobotu odehrál první zápas v dresu Herthy Berlín, která remizovala na svém hřišti s nováčkem Mohučí 1:1. Hubník v německé metropoli hostuje z FK Moskva, přičemž první polovinu sezóny odehrál za Spartu Praha. Jeho premiéru v německém klubu dosud odkládaly zdravotní problémy.

Foto: ČTK/AP

Roman Hubník se na začátku zimní přípravy představil jako nová posila Herty Berlín.

Článek

Skóre v Berlíně otevřel ve 37. minutě reprezentační útočník Burkina Faso Bancé. Domácí srovnali šest minut po přestávce zásluhou svého nejlepšího střelce Kolumbijce Ramose. Hertha nevyhrála už čtyři zápasy a na posledním místě ztrácí na první nesestupovou příčku sedm bodů.

Vedoucí Leverkusen doma porazil mistrovský Wolfsburg 2:1 a vede o tři body před Bayernem Mnichovem. Ten však čeká večerní duel s Dortmundem.

Teprve podruhé v sezoně se objevil v obraně Wolfsburgu Jan Šimůnek, který nezabránil tomu, že jeho tým už podesáté za sebou v domácí soutěži nevyhrál a krčí se na 13. příčce. Úvodní branku utkání vstřelil tři minuty po přestávce záložník Leverkusenu Reinartz, náskok pak v 68. minutě zdvojnásobil vlastním gólem brankář Lenz. Snížení bosenského útočníka Džeka v 79. minutě přišlo pro Wolfsburg pozdě. Michal Kadlec odehrál na kraji domácí obrany celý zápas a stejně jako Šimůnek dostal žlutou kartu.

Nizozemský kanonýr Hamburku Ruud van Nistlerooij vstřelil během dvou minut své premiérové branky v novém dresu a zajistil vítězství 3:1 nad Stuttgartem. Třiatřicetiletý útočník, který do HSV přišel v lednu z Realu, nastoupil za nerozhodného stavu až v 65. minutě a během jedenácti minut dokázal dvakrát skórovat.

Hamburk, v jehož dresu odehráli celý zápas záložník David Jarolím a stoper David Rozehnal, přerušil pětizápasovou vítěznou sérii domácích fotbalistů.

V Hannoveru utrpěli domácí debakl 1:5 od Brém. Werder rozhodl zápas už v prvním poločase, ve kterém nastřílel čtyři góly. Hannover, v jehož záloze odehrál nepovedený první poločas Jiří Štajner, prohrál sedmý ligový zápas za sebou.

Německá fotbalová liga - 22. kolo:
Bochum - Hoffenheim 2:1 (24. Šesták, 76. Dedič - 65. Ibiševič), Hannover - Brémy 1:5 (59. Schulz - 11. Niemeyer, 18. Naldo, 26. vlastní Andreasen, 44. Hunt, 68. Pizarro), Hertha Berlín - Mohuč 1:1 (51. Ramos - 37. Bancé), Leverkusen - Wolfsburg 2:1 (48. Reinartz, 68. vlastní Lenz - 79. Džeko), Stuttgart - Hamburk 1:3 (55. Träsch - 75. a 76. Van Nisterlooij, 23. Berg), Bayern Mnichov - Dortmund 3:1 (21. Van Bommel, 50. Robben, 66. Gómez - 5. Zidan).

Reklama

Související témata: