Hlavní obsah

Leverkusen přišel v Norimberku o ligovou neporazitelnost

NORIMBERK

Fotbalisté Leverkusenu již nejsou neporazitelní. První ligovou porážku v sezóně jim v nedělním utkání 25. kola německé ligy připravil Norimberk, který doma zvítězil 3:2. Vítěznou branku vstřelil bývalý hráč Slavie Praha Mickael Tavares. Leverkusen po porážce přišel o šanci dotáhnout se bodově na vedoucí Bayern Mnichov a naopak klesl na třetí místo za Schalke.

Foto: Michaela Rehle, Reuters

Fotbalista Norimberku Marek Mintál oslavuje gól v utkání proti Chotěbuzi. (ilustrační foto)

Článek

Předposlední Norimberk vyhrál jediný z předchozích jedenácti zápasů, tentokrát mu však pomohly dva slepené góly v závěru poločasu útočníka Erika Choupo-Motinga, který je v týmu na hostování z Hamburku. Deset minut po změně stran navíc zvýšil na 3:0 další host z Hamburku Tavares, pro kterého to byl premiérový gól v bundeslize.

Až pak se probudil Leverkusen a dokázal snížit zásluhou kanonýrů Helmese a Kiesslinga, který se 14. gólem v sezoně osamostatnil v čele tabulky střelců. Na víc se však favorit nezmohl a přišel o neporazitelnost, která trvala 25 duelů, z nichž 11 skončilo remízou.

Celé utkání v obraně Leverkusenu odehrál Michal Kadlec.

Německá fotbalová liga - 25. kolo:
Norimberk - Leverkusen 3:2 (42. a 45. Choupo-Moting, 55. Tavares - 66. Kiessling, 73. Helmes), Hoffenheim - Mohuč 0:1 (69. Bancé).

Reklama

Související témata: