Hlavní obsah

Bayern má prakticky jistý titul, Hertha sestupuje

BERLÍN

Fotbalisté Bayernu Mnichov mají po předposledním kole německé ligy prakticky jistý mistrovský titul. Rozhodla o tom jejich výhra 3:1 nad Bochumí a prohra druhého Schalke s Brémami 0:2. Bayern vede tabulku před Schalke o tři body a má o sedmnáct gólů lepší skóre. Prvním sestupujícím celkem je berlínská Hertha po remíze 1:1 s Leverkusenem.

Foto: Michaela Rehle, Reuters

Thomas Müller z Bayernu Mnichov (na zemi) právě dal jeden ze svých tří gólů Bochumi.

Článek

Mnichovský klub potvrdil jasný úterní postup do finále Ligy mistrů přes Lyon a vzhledem k finálové účasti v domácím poháru stále drží šance na treble. Hrdinou zápasu proti Bochumi byl dvacetiletý ofenzivní univerzál Thomas Müller, který vstřelil hattrick. Svěřenci nizozemského trenéra Louise van Gaala mají po dvou letech na dosah svůj 22. historický titul.

Müller otevřel skóre zblízka v pádu v 18. minutě po Lahmově přesném pasu. Druhou branku přidal za dvě minuty, kdy hlavou proměnil Ribéryho centr. Odchovanec Bayernu uzavřel hattrick v 69. minutě zakončením povedené týmové akce a polepšil si na třináct ligových zásahů. Záložník Fuchs pět minut před koncem jen zmírnil porážku. Hostům nepomohl k bodům ani trenér Dariusz Wosz, jenž v týdnu nahradil odvolaného Heika Herrlicha. Bochum v lize prohrála počtvrté za sebou a patří jí předposlední, sestupové místo.

Schalke na svém stadionu uhrálo bezbrankový poločas, ale pak inkasovalo od záložníka Özila a portugalského útočníka Hugo Almeidy a ztratilo reálnou šanci na prvenství. Werder potvrdil dobrou formu; v domácí soutěži zvítězil posedmé z posledních osmi utkání a pojistil si třetí pozici.

Hertě dal v Leverkusenu malou naději na záchranu Brazilec Raffael, jenž poslal hosty ve 20. minutě do vedení. Domácí obránce Friedrich ale po hodině hry vyrovnal a poslal berlínský celek i s brankářem Václavem Drobným do druhé ligy. Hertha doplatila především na špatnou ligovou bilanci doma, kde nevyhrála od prvního kola.

Po čtvrtečním vyřazení ze semifinále Evropské ligy si dnes spravil chuť Hamburk, který porazil na svém hřišti Norimberk jasně 4:0. Klub z přístavního města bodoval v domácí soutěži po dvou zápasech, ale na pohárové příčky ze současného sedmého místa v této sezoně už nedosáhne. Dvakrát se v zápase trefil chorvatský útočník Petrič, po jedné brance přidali záložník z Burkina Faso Pitroipa a Nizozemec Van Nisterlooij.

V záloze domácího celku odehrál celý zápas kapitán David Jarolím, jenž dostal žlutou kartu. Obránce David Rozehnal přišel na hřiště sedm minut před koncem už za rozhodnutého stavu. Norimberk prohrál v bundeslize počtvrté za sebou a propadl se na šestnáctou příčku, znamenající baráž.

V boji o záchranu si naopak výrazně polepšil Hannover, který doma deklasoval Mönchengladbach 6:1 a posunul se na patnácté místo s dvoubodovým náskokem na sestupové pozice. Domácí krajní záložník Jiří Štajner odehrál pouze poslední čtvrthodinu.

Německá fotbalová liga - 33. kolo:
Bayern Mnichov - Bochum 3:1 (18., 20. a 69. Müller - 85. Fuchs), Dortmund - Wolfsburg 1:1 (81. Stiepermann - 69. Džeko), Frankfurt - Hoffenheim 1:2 (20. Schwegler - 80. a 88. Tagoe), Hamburk - Norimberk 4:0 (19. a 25. Petrič, 9. Pitroipa, 73. Van Nisterlooij), Hannover - Mönchengladbach 6:1 (16. Haggui, 23. Sergio Pinto, 27. Ya Konan, 38. Hanke, 53. Chahed, 74. Bruggink - 69. Herrmann), Kolín nad Rýnem - Freiburg 2:2 (9. Tošič, 84. Freis - 31. a 57. Idrissou), Leverkusen - Hertha Berlín 1:1 (59. Friedrich - 20. Raffael), Schalke - Brémy 0:2 (55. Özil, 64. Hugo Almeida), Stuttgart - Mohuč 2:2 (73. a 75. Marica - 52. Fathi, 63. Schürrle).

Reklama

Související témata: