Hlavní obsah

Šimůnek zahájil s Kaiserslauternem přípravu, má čtyřletou smlouvu

KAISERSLAUTERN

Fotbalový obránce Jan Šimůnek nakonec obdrží v Kaiserslauternu čtyřletou smlouvu. Podle německých médií byly dojednány i poslední detaily vyrovnání s hráčovým předchozím působištěm ve Wolfsburgu a jeho přestupu už nic nebrání. Třiadvacetiletý člen širšího reprezentačního kádru a vicemistr světa hráčů do 20 let z roku 2007 byl dnes při kondičních testech na začátku přípravy bundesligového nováčka oficiálně představen jako šestá posila mužstva.

Foto: Michael Sohn, ČTK/AP

Jan Šimůnek (vpravo) ještě v dresu Wolfsburgu

Článek

Magazínu Kicker potvrdil klubový šéf Stefan Kuntz, že všechny záležitosti ohledně přestupu byly vyřešeny. Ve Wolfsburgu, kde měl hráč smlouvu ještě na příští rok, na dojednané podmínky kývli. "Dohodli jsme se po telefonu. Wolfsburg měl pochopení pro naši situaci," uvedl Kuntz. Odstupné podle něj činí necelý milion eur (25,7 milionu korun); v roce 2007 Wolfsburg za sparťanského obránce zaplatil odhadem sto milionů korun.

Nováčkem do obrany Kaiserslauternu je i Leon Jessen, do zálohy přišli Christian Tiffert, Oliver Kirch a Ivo Iličevič, do útoku Chadli Amri a Ilian Micanski. "Konkurenční boj jsme si přáli. Potřebujeme dobrou kvalitu, pokud chceme v bundeslize uspět. Rozhodne princip výkonnosti. Kdo na tom bude líp, bude hrát," doplnil Kuntz.

Reklama

Související témata: