Hlavní obsah

O brankáře Drobného se podle tisku zajímá bundesligový Hamburk

BERLÍN

O českého reprezentačního brankáře Jaroslava Drobného se podle německého časopisu Sport Bild zajímá bundesligový Hamburk. Dosavadní opora Herthy Berlín magazínu řekla, že s HSV ještě není definitivně domluvena, možnost přesunu do severoněmeckého města ale považuje za zajímavou. Svou roli v tom prý hrají i pozitivní reference, které gólman dostal od kapitána Hamburku a reprezentačního kolegy Davida Jarolíma.

Foto: Petr Horník, Právo

Jaroslav Drobný

Článek

"HSV je skvělý klub, ale ještě není nic podepsáno, ještě to není na 100 procent," citoval Sport Bild třicetiletého fotbalistu, kterému v Berlíně v létě vyprší smlouva a po sestupu klubu z hlavního města do druhé ligy odmítl od Herthy nabídku nového kontraktu. Jeho příchod tak příštího zaměstnavatele nebude nic stát.

"Pokud by k tomu došlo, bylo by to pro mě velmi zajímavé. HSV je jedním z velkých klubů v Německu, který pokaždé pohlíží po kvalifikaci do Ligy mistrů," dodal Drobný, o kterého údajně usiluje také italská Fiorentina.

O možném přesunu do Hamburku se bývalý gólman Českých Budějovic, Fulhamu nebo Ipswiche prý radil i s Jarolímem. "Básnil o fantastickém stadionu a skvělé atmosféře," přiblížil Drobný konzultace s českým záložníkem. V klubu by se mohl potkat také s dalším kolegou z reprezentace, obráncem Davidem Rozehnalem.

Podle časopisu ale není jediným adeptem na posílení Hamburku mezi tyčemi. V hledáčku HSV je údajně i brankář Hoffenheimu Timo Hildebrand.

Reklama

Související témata: