Hlavní obsah

Hamburk získal další posilu v podobě Kačara z Herthy Berlín

HAMBURK

Dalším hráčem, který opustil sestupující Herthu Berlín, se stal záložník Gojko Kačar. Srbský reprezentant posílil jiný německý celek Hamburk, který za něj zaplatil pět milionů eur, cena se však může zvýšit při dalším přestupu či postupu do evropských pohárů. Třiadvacetiletý fotbalista se dohodl na pětileté smlouvě.

Článek

Jedna z hlavních opor Herthy Berlín přichází do Hamburku s vizitkou 64 odehraných bundesligových zápasů za dva roky, v nichž zaznamenala 10 branek. Kačar si svými výkony vydobyl i místo ve srbské reprezentaci, za kterou nastoupil k 18 zápasům a zahrál si i 21 minut na nedávném mistrovství světa.

Kačar je tak třetí výraznou posilou Hamburku. Před ním přišli český brankář Jaroslav Drobný rovněž z Herthy a ze Schalke stoper Heiko Westermann, který výrazně zvýšil konkurenci pro českého stopera Davida Rozehnala. Westermannovi dokonce trenér Armin Veh zaručil místo v základní sestavě, pro Rozehnala tak zůstává boj o post druhého stopera, o který usilují další tři hráči v čele s vicemistrem světa Jorisem Mathijsenem.

Kačar je zas konkurencí pro Davida Jarolíma. Trenér Veh chce navíc přivést dalšího defenzivního záložníka. Že to nebude mít Jarolím pod novým trenérem jednoduché, naznačuje i fakt, že přišel o kapitánskou pásku a proběhne nová volba, které se však Jarolím může znovu zúčastnit.

Reklama

Související témata: