Hlavní obsah

Fotbalista Ribéry o sexu s nezletilou prostitutkou: Byla to nejdražší holka v mém životě

MNICHOV

Francouzský záložník Bayernu Mnichov Franck Ribéry čeká zřejmě kvůli pár sladkým hodinám se sedmnáctiletou prostitukou Zahiou Deharovou pár hořkých měsíců a možná i let. Kromě francouzské justice po něm jde i Zemské státní zastupitelství v Mnichově. V Německu je rovněž sex s nezletilou trestným činem a v Bavorsku se na něj nahlíží nejen právně, ale především společensky velmi přísně.

Článek

„Nebudeme celou záležitost komentovat. Vše je podle našich informací z příslušného úřadu teprve na úplném začátku a nemusí být ani zahájeno řízení v této věci,“ odmítl cokoliv k případu říci generální manažer Bayernu Mnichov Karl-Heinz Rummenige. Bavorské státní zastupitelství by se o případ nezajímalo, pokud by nedostalo udání, že Ribéry si údajně nechal krásku z luxusního nočního klubu na pařížském Champs Elysées přivézt do Mnichova.

Pokud se to prokáže, byla by ohrožena nejen Ribéryho svoboda, ale i další účinkování v bavorském velkoklubu, kde má smlouvu do léta 2015. Za sex s nezletilou mu totiž hrozí tři roky a pokuta 45 000 euro (asi 1,125 miliónu korun). Ve Francii už byl obviněn společně s reprezentačním kolegou Karimem Benzemou, nyní hráčem Realu Madrid. V ohrožení jsou však i další francouzští fotbalisté, nejvíc Sidney Govou. Francouzská ministryně sportu Roselyne Bachelotová se rovněž o skandál velmi zajímá, protože... „Takový čin není slučitelný s francouzskou reprezentací,“ řekla médiím.

Půvabné Zahie Deharové bylo loni teprve sedmnáct, když měla loni pohlavní styk s fotbalisty. „To jsem vůbec nemohl tušit. Nenapadlo mě, že tak solidní podnik má tyhle záležitosti v pořádku. Věřím, že všechno dopadne dobře, ale už tak mohu říct, že to byla po všech stránkách nejdražší holka v mém životě. A to nejsem žádný svatoušek,“ ulevil si před médii Ribéry, který i francouzské policii, na rozdíl od Benzemy, sex přiznal.

Smutný fotbalista Bayernu Mnichov Franck Ribéryfoto: Reuters/Michael Dalder

Ribéry je podle vlastních slov psychicky unavený, a to nová sezóna ještě nezačala. Potíže s justicí kvůli sexu s nezletilou, pak propadák na mistrovství světa, kde se postavil za rebelanta Nicolase Anelku, který se měl pohádat s koučem Raymondem Domenechem a byl okamžitě vyhozen. Operace třísel pak Ribérymu zkrátila dovolenou i přípravné období. S Bayernem už trénuje, ale...

„Ještě není stoprocentně připravený. Uvidíme, jak na tom bude. Ztrátu dohání velmi rychle, každý trénink bere co do nasazení jako zápas, ale začátek bundesligy 20. srpna je velmi blízko,“ konstatoval kouč mnichovského velkoklubu Louis van Gaal.

„Dejte mi klid. Všechno bude, jak má být. Nechci, aby se média hrabala v mém soukromí,“ odmítl Ribéry nejprve ostře otázky médií, týkající se jeho budoucnosti. Vzápětí si uvědomil, že vzdor mu v jeho situaci nepomůže....

Dopadl na dno

„Dostal jsem se na dno. Nikdy by mě nenapadlo, že se mi něco takového může stát... Ale já mám sílu se z toho dna zvednout a všem, kteří o mně pochybují nebo mi nevěří, dokáži, že jsem jiný. Těžké chvíle přijdou na každého, pro mne se jich kumulovalo najednou víc,“ řekl v rozhovoru pro deník Bild.

„Nejsem bídák, prostě jsem udělal pár chyb, které nikomu jinému než mě neublížily. Jsem připraven vše narovnat tak, jak je třeba. Není to pro mne lehké, ale musím se s tím vyrovnat před sebou samým i před veřejností. Fotbal hrát umím, a to je nejlepší cesta, jak získat lidi zpět na svoji stranu, že je budu dobře bavit. Pěknými kličkami, akcemi a góly,“ zpytoval svědomí Ribéry.

Manželka mu odpustila

„Nemám strach z vězení, ani o svoji budoucnost v Bayernu. Věřím, že ani moje kariéra v reprezentaci není u konce a vrátím se,“ věří fotbalista. Nový kouč francouzské reprezentace Laurent Blanc zatím Ribéryho nechává bokem. „Hledám nové hráče. To však neznamená, že s těmi, kteří byli na mistrovství světa a v reprezentačním kádru za mého předchůdce Domenecha už nepočítám, pokud budou mít zájem reprezentovat. Musejí si ale srovnat v hlavě svůj vztah k francouzskému národnímu mužstvu a vyřešit si svoje osobní problémy,“ narazil v rozhovoru pro francouzská média Blanc na sexuální skandál dvojice Ribéry - Benzema.

Fotbalista Bayernu Mnichov Franck Ribéryfoto: Reuters/Wolfgang Rattay

„Já tu nedůvěru kolem mne chápu... V téhle těžké chvíli patří můj největší díky manželce, která mi odpustila, a Bayernu, který za mnou stojí. V těžkých chvílích se ukáže, kdo za vámi opravdu stojí a má otevřené srdce. Prožil jsem v Bayernu dvě krásné sezóny a věřím, že jich bude ještě víc. Bayern je také moje rodina,“ rozplýval se Ribéry, který ještě v minulé sezóně chtěl stávkovat, když ho Bayern nechtěl uvolnit do Chelsea nebo Realu Madrid, které o něj měly zájem.

„Chci odevzdat to nejlepší pro Bayern. Udělám maximum, abych byl připraven už na zápas s Wolfsburgem a abychom v této sezóně došli ještě dál. V minulé jsme vyhráli bundesligu i Německý pohár a prohráli finále Ligy mistrů. Mým snem je držet tu trofej nad hlavou a já to jednou dokážu,“ slíbil Ribéry, který v květnovém finále proti Interu Milán nehrál kvůli trestu za vyloučení v semifinále. „Hlavně teď potřebuji, aby to probírání mých problémů co nejdříve skončilo a já se mohl věnovat zase naplno jen fotbalu,“ vzkázal médiím i fanouškům Franck Ribéry.

Reklama

Související témata: