Hlavní obsah

VIDEO: Nechtěl střílet na branku, ale dal gól z poloviny hřiště

AUGSBURG

Kuriózní branka padla ve víkendovém utkání druhé německé ligy mezi Augsburgem a Unionem Berlín. Domácí kapitán Uwe Möhrle přihrával ještě z vlastní poloviny na rozběhnuté spoluhráče, k překvapení všech diváků na stadiónu však míč skončil až v soupeřově síti. Möhrle tak dvacet minut před koncem srovnal a nasměroval tým za vítězstvím 2:1.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbal - ilustrační foto

Článek

Běžela 69. minuta: stoper Möhrle 52 metrů od branky nakopává míč na spoluhráče, ti na něj však nedosahují. Míč se odráží od země a přes brankáře Jana Glinkera plachtí do odkryté branky. "Branka, jakou Jan dostal, k tomu není třeba slov. Něco takového se nesmí stávat. Tohle se musí chytat, o tom není pochyb. Stálo nás to body," kritizoval trenér Unionu Uwe Neuhaus.

Šťastný střelec Möhrle však přiznal, že rozhodně neměl v plánu střílet na branku. "To určitě ne. Já přihrával na naše útočníky. Že z toho byl rovnou gól, to je jen věc náhody," řekl Möhrle, jehož Augsburg se po výhře posunul na osmé místo tabulky. Naopak Union Berlín je jen o skóre nad pásmem sestupu.

Reklama

Související témata: