Hlavní obsah

Bayern zásluhou Gomezova hattricku přestřílel Stuttgart

BERLÍN

Fotbalisté Bayernu Mnichov v 17. kole německé ligy vyhráli přestřelku na hřišti Stuttgartu 5:3 a poosmé z posledních jedenácti zápasů dali alespoň tři branky. Hlavní zásluhu na tom měl německý reprezentační útočník Mario Gomez, který se v utkání proti svému bývalému týmu blýskl hattrickem a na další gól přihrál.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Mario Gomez (vpravo) a Danijel Pranjič z Bayernu Mnichov se radují z branky.

Článek

Zatímco v Evropské lize se Stuttgartu daří, v bundeslize je předposlední a svou mizérii dokázal i tentokrát. Pod vedením nového kouče Bruna Labbadii držel s Bayernem krok pouze půlhodinu. Pak Müller připravil šanci Gomezovi a ten se nemýlil. Vzápětí si oba role vyměnili a hosté vedli už 2:0.

Po změně stran přidal Gomez další dvě trefy v rozmezí dvou minut a Stuttgartu tak nepomohly ani dva zásahy Rakušana Harnika. Bayern v lize vyhrál venku poprvé od 21. září a přezimuje na páté příčce tabulky se ztrátou 14 bodů na vedoucí Dortmund. Stuttgart zůstává předposlední s dvoubodovým náskokem na poslední Mönchengladbach.

Leverkusen remizoval s Freiburgem

Možnost vrátit se před zimní přestávkou na druhé místo tabulky nevyužil Leverkusen, když doma jen remizoval 2:2 s Freiburgem. O skóre tak zůstal za Mohučí a na vedoucí Dortmund ztrácí deset bodů. Bayer, v jehož obraně nechyběl český reprezentant Michal Kadlec, tak alespoň protáhl svou sérii neporazitelnosti již na 11 soutěžních zápasů.

Freiburg i v dnešním utkání potvrdil, že patří k největším překvapením podzimu. Dnes brzy prohrával poté, co Vidal proměnil pokutový kop za faul na Barnettu a zaznamenal již svou osmou branku v sezoně a čtvrtou z posledních pěti zápasů.

Pak však hosté skóre otočili góly Rosenthala a Reisingera. Ovšem čtvrt hodiny před koncem se prosadil střídající Helmes, který byl na hřišti pět minut, a zajistil dělbu bodů. Freiburg si tak připsal první remízu v sezoně.

Německá fotbalová liga - 17. kolo:
Leverkusen - Freiburg 2:2 (16. Vidal z pen., 75. Helmes - 24. Rosenthal, 65. Reisinger), Stuttgart - Bayern Mnichov 3:5 (50. a 65. Harnik, 70. Gentner - 31., 52. a 54. Gomez, 37. Müller, 44. Ribéry).

Reklama

Související témata: