Hlavní obsah

Německý Stuttgart se zajímá o českého fotbalistu Pospěcha

BERLÍN

O českého fotbalového obránce Zdeňka Pospěcha se zajímá bundesligový Stuttgart. Píše to dnes německý deník Bild, podle něhož manažer VfB Fredi Bobic shání pro boj o záchranu v německé nejvyšší soutěži posilu na pravý kraj obrany. Sám Pospěch, který má do léta smlouvu u dánského mistra FC Kodaň a v únoru by si mohl zahrát osmifinále Ligy mistrů s Chelsea, nechtěl možný přesun do předposledního týmu bundesligy komentovat.

Foto: Petr Horník, Právo

Zdeněk Pospěch se raduje z branky do lotyšské sítě v přípravém utkání.

Článek

"Sondujeme trh," komentoval Bobic informace německého listu, podle něhož by se přestupová částka za dvaatřicetiletého českého reprezentanta mohla pohybovat okolo dvou milionů eur (49 milionů korun).

To je vysoká suma vzhledem k tomu, že Pospěch může být v létě volným hráčem a nový klub by jej získal zadarmo. Stuttgart prý nabídl vysokou přestupovou sumu kvůli tomu, že nutně potřebuje vyztužit pravý kraj obrany.

Zájem z různých stran o Pospěchovy služby potvrdil ČTK i Pavel Zíka ze společnosti Sport Invest, která hráče zastupuje. Zatím ale nechtěl komentovat zájem Stuttgartu. Podle Zíky v zimním přestupním termínu přicházejí v souvislosti s Pospěchem tři varianty. "Zdeněk buď prodlouží smlouvu v Kodani, kde je spokojený, nebo se vrátí do české ligy, nebo se posune kvůli rodině blíž České republice, kde je variantou i angažmá v některém z německých klubů," řekl Zíka.

Někdejší opora Ostravy a pražské Sparty přestoupila do Kodaně v roce 2008 za 1,8 milionu eur. Mezi zájemce o Pospěchovy služby tehdy byly i německé kluby z Hoffenheimu a Wolfsburgu.

Podle Bildu může jeho přesun do švábského města komplikovat skutečnost, že Kodaň postoupila do jarní části Ligy mistrů, kde se střetne s londýnskou Chelsea Petra Čecha. Pospěchovy dcery mají podle listu navíc letos nastoupit do školy a sám obránce prý uvažuje o návratu do vlasti.

Reklama

Související témata: