Hlavní obsah

VIDEO: Gól do sítě Dortmundu byl nejhezčí a nejdůležitější, přiznal Morávek

Jednadvacetiletý záložník Jan Morávek byl v Schalke nepotřebný, a tak ho kouč Magath odložil do Kaiserslauternu. Jenže kreativní český záložník, jakého Magath momentálně nemá k dispozici, táhne nováčka k záchraně. Dal už pět gólů... „Ten nejhezčí a nejdůležitější jsem vstřelil v sobotu v poslední minutě zápasu lídrovi z Dortmundu a zachránil nám bod,“ přiznal Morávek v rozhovoru pro Sport.cz a Právo.

Foto: Thomas Bohlen, Reuters

Jan Morávek z Kaiserslauternu střílí gól do sítě Borussie Dortmund.

Článek

Jak ta trefa do sítě Dortmundu vypadala?

Kopali jsme rohový kop. Dortmund míč jen odhlavičkoval a ještě rovnou ke mně. Zpracoval jsem si ho na prsou a z první jsem trefil šibenici. Byl to nejspíš nejhezčí gól v mojí dosavadní kariéře. A ještě hodně důležitý, protože jsem v poslední minutě zachránil bod s lídrem budnesligy.

Co na to zaplněný Betzenberg, jeden z nejznámějších stadiónů v Německu?

Vybuchl nadšením. Tady je vždycky fantastická atmosféra.

Bod s Dortmundem berete jako zisk nebo spíš ztrátu dalších dvou?

Vzhledem k tomu, že utkání bylo nesmírně těžké, hrálo se na těžkém terénu, a jak se zápas vyvíjel, jsme spokojení. Pořád to je víc než nic.

Hrálo se na jednu branku? Dortmund byl velký favorit...

Právě že vůbec ne. Oni lépe začali a trefili tyč. My jsme pak hru vyrovnali a trefili břevno. Ve druhé půli to bylo nahoru dolů v pekelném tempu. Jenže v 81. minutě nám dali šťastný gól, když naše obrana nestihla pokrýt Bendera. Všechno jsme vrhli do útoku a vyplatilo se to.

Do utkání nastoupila tříčlenná česká záloha. Jak byste ohodnotil Jiřího Bílka a Adama Hlouška?

Já, který jsem z nás čtyř Čechů v Kaiserslauternu nejmladší, je mám hodnotit? To přeci nejde.

Zkuste to...

Dobře. Jirka Bílek dlouho vysedával na tribuně a teď nastoupil v základu a ještě proti Dortmundu. Odehrál výborně 84 minut a moc pomohl naší obraně. S Adamem Hlouškem jsme se starali o ofenzivu. Na to, že je po vážném zranění a ještě nováček, odvedl za hodinu, co byl na hřišti, výborný výkon. Poprvé hrál od začátku a určitě ne naposledy. Je to posila.

Obránce Jan Šimůnek nebyl ani na lavičce. Pořád je marod?

Bohužel, pořád léčí koleno. Těžko říct, za jak dlouho se vrátí, ale my bychom ho moc potřebovali. Alespoň mu držíme palce, aby se co nejdřív uzdravil.

Kaiserslautern hraje o bytí a nebytí. Je v kabině a ve městě dusno?

Tlak cítíme, ale žádné dusno tu není. Fanoušci nás drží a věří nám. Pořád máme situaci ve svých rukou. St. Pauli i Norimberk vyhrály, ale Stuttgart a Moenchengladbach znovu ztratily. My musíme zvládnout především zápasy s nimi. St. Pauli a Norimberk máme doma. Naše mužstvo je dost kvalitní na to, abychom se zachránili.

Už jste dal v sezóně pět gólů. To je na záložníka slušná porce...

Docela ano. Daří se mi, hraji pravidelně, ale nejdůležitější je, abychom se zachránili.

To vás přeci tak bolet nemusí. Zřejmě se v létě vrátíte z hostování do Schalke nebo ne?

To teď neřeším. Chci co nejvíc pomoct Kaiserslauternu, protože se tu cítím opravdu dobře.

Reklama

Související témata: