Hlavní obsah

Kadlec: Gól proti Villarrealu je jen slabá náplast na porážku

LEVERKUSEN

Nejdříve euforie ze vstřelené branky, ale na konci utkání trpké zklamání poté, co jeho Leverkusen v úvodním osmifinále Evropské ligy doma podlehl 2:3 španělskému Villarrealu a hodně se mu vzdálil postupový sen. Fotbalový obránce Michal Kadlec má za sebou zápas plný rozporuplných emocí.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Michal Kadlec z Bayeru Leverkusen (vpravo) oslavuje svou branku do sítě Villarrealu se spoluhráčem Renatem Augustem.

Článek

Jeho trefa je pro něj prý jen malou satisfakcí. Sám dobře ví, že šance Bayeru jsou před odvetou malé. Kadlec ani neřeší spekulace, podle kterých o něj má zájem slavný Liverpool. Teď v něm převažuje hlavně zklamání zapříčiněné prohrou s Villarrealem.

"Je to trochu frustrující pocit. Celý zápas jsme měli převahu, snad osmnáct střel na bránu, a oni ze čtyř dali tři góly," řekl v dnešním rozhovoru s ČTK Kadlec. "Je pěkné, že jsme víc drželi balon a soupeře měli pod tlakem. Ale to teď nikoho nezajímá. Jde jen a jen o výsledek," uvedl.

Přitom šestadvacetiletý zadák Leverkusenu vdechl velkou naději, když v 33. minutě svůj tým poslal přesnou trefou levačkou do vedení. Pak se ale nestačil divit, když čtvrtý tým španělské ligy zápas otočil ve svůj prospěch.

"V obraně jsme se nevyvarovali chyb, za které jsme tvrdě zaplatili. Ukázali efektivitu i sílu lavičky náhradníků. Vždyť Nilmar to celé rozhodl," připomněl Kadlec brazilského kanonýra, který po příchodu na hřiště v druhém poločase sám zařídil dvě branky. "Villarreal asi není náhodou čtvrtý ve španělské lize, kde si Barcelona s Realem Madrid hrají svoji vlastní soutěž," řekl Kadlec.

Svůj gól nepřeceňuje, sám říká, že je pro něj jen slabou útěchou. "Když jsem ho dal, tak by mě nenapadlo, co se tady potom semele... Kdybych mohl, vyměním ho za naši výhru, protože teď si za něj moc nekoupím," líčil Kadlec posmutněle.

Ztracené to není, ví Kadlec

Prohra 2:3 uvrhla Leverkusen do složité situace. Bayer příští čtvrtek ve Španělsku musí vyhrát alespoň o dvě branky, nebo při svém vítězství vstřelit minimálně tři góly, jako se povedlo Villarrealu v Německu. "Je jasné, že to bude složité. Ale ztracené to není. Ovšem je jasné, že i při remíze by se nám tam jelo veseleji. Velká škoda inkasovaného gólu v poslední minutě," připomněl Kadlec Nilmarovu vítěznou trefu.

Hráči Leverkusenu nesmějí věšet hlavy dlouho. Už v neděli bude Bayer hájit druhé místo v bundeslize při zápase v Mohuči, která je o dvě příčky a šest bodů za Kadlecovým týmem. "Je to hodně důležitý zápas. Nesmíme dopustit, aby se k nám Mohuč přiblížila na menší rozdíl," uvedl Kadlec s tím, že Leverkusen v posledních devíti zápasech sezony bude spíš už jen hájit aktuální stříbrnou pozici.

Vedoucí Dortmund se totiž zdá být s dvanáctibodovým trhákem už nedostižný. "Stát se může všechno, spíš na to už nemyslím. Dortmund si to už asi pohlídá, musel by předvést nějaké nevídané selhání," uvedl Kadlec.

On sám by si přál, aby Leverkusen druhé místo uhájil. Bayer by tak měl jistou účast v základní skupině příštího ročníku Ligy mistrů. Zatím ale není jisté, jak bude vypadat Kadlecova další budoucnost. Reprezentační zadák zaznamenal spekulace, podle nichž se o něj zajímá Liverpool. Sám jim ale nepřikládá větší váhu.

"Těch přestupových spekulací jsem si už ve Spartě užil tolik, že to beru s velkou rezervou. Slyšel jsem o tom, ale to je tak všechno. Nevím, co se v létě stane, teď ani nechci předbíhat. Možností je spousta," řekl Kadlec, podle kterého není vyloučeno ani to, že prodlouží smlouvu s Bayerem. Současný kontrakt mu vyprší v roce 2013.

Reklama

Související témata: