Hlavní obsah

Hamburk má v plánu udržet Jarolíma, Drobný chce být jedničkou

BERLÍN

Bundesligový Hamburk chce udržet českého záložníka Davida Jarolíma. Deníku Hamburger Morgenpost to řekl sám dvaatřicetiletý fotbalista, který absolvoval pohovor s novým šéfem aktuálně sedmého týmu nejvyšší německé soutěže. Z klubu naopak odejde brankářská jednička Frank Rost a jeho místo by od příští sezóny chtěl zaujmout další Čech v kádru Hamburku Jaroslav Drobný.

Foto: Christian Charisius, Reuters

Kapitán Hamburku David Jarolím (vlevo) bojuje o balón se Sebastienem Pocognolim ze Standardu Lutych v utkání Evropské ligy.

Článek

Ještě před pár týdny se zdály být Jarolímovy dny v HSV sečteny. Na začátku sezony přišel o kapitánskou pásku a postupně i o místo v základní sestavě. Na jaře už bývalý reprezentant sledoval zápasy svých spoluhráčů jen z lavičky náhradníků. Německá média začala spekulovat, že populární "Jaro" po osmi letech svlékne červenobílý dres klubu z přístavního města a přestěhuje se jinam. Zájem údajně projevily konkurenční Brémy.

Po obměně vedení týmu a odchodu kouče Armina Veha, se kterým si bývalý hráč Bayernu Mnichov a Norimberku nepadl do oka, se ale Jarolímova pozice změnila. Při pohovoru s novým šéfem Hamburku Carlem Edgarem Jarchowem prý dostal "pozitivní signály".

"Byl to velmi dobrý rozhovor. Řekl mi, že mě chce udržet," sdělil syn bývalého slávistického trenéra Karla Jarolíma deníku Hamburger Morgenpost. Stejně se prý vyjádřil i nový kouč Michael Oenning. "Také on mi řekl, že figuruji v jeho plánech," doplnil dlouholetý kapitán severoněmeckého celku, s nímž má smlouvu do roku 2012.

Jarolím chce pravidelně hrát

V týmu by rád zůstal, ale ne za každou cenu. Důležité je pro něj pravidelně hrát. Definitivně se rozhodne mezi květnem a červencem. "Umím si představit, že bych tu zakončil kariéru," naznačil Jarolím.

Pravidelně nastupovat chce i Drobný, který po letním příchodu z Herthy Berlín prohrál souboj o místo brankářské jedničky s dlouholetou jistotou Hamburku mezi tyčemi Frankem Rostem a většinu sezóny strávil na lavičce. Rost ale po skončení tohoto ročníku odchází a jednatřicetiletý český reprezentant cítí šanci.

Český brankář Jaroslav Drobný v dresu Hamburkufoto: ČTK/AP/Axel Heimken

"V příští sezóně chci znovu hrát," prohlásil bývalý brankář Českých Budějovic, Panioniosu Atény či Fulhamu podle Hamburger Morgenpost. Pozici brankářské dvojky byl prý ochoten přijmout jen za Rostem. "To byla výjimka. Druhý rok na lavičce tu už sedět nebudu," konstatoval rezolutně.

Nové vedení však o příští jedničce ještě nerozhodlo a trenér Oenning na adresu Drobného pouze poznamenal, že "hraje v našich plánech rozhodující roli". Do branky Hamburku by se rád postavil i další rezervní gólman Wolfgang Hesl, v tisku se navíc spekuluje o příchodu mladého Thomase Krafta z Bayernu nebo nadějného Sebastiana Mielitze z Brém. "Zatím je otevřené, jestli přivedeme jednoho nebo dva brankáře," uvedl Oenning.

Reklama

Související témata: