Hlavní obsah

Fotbalisté St. Pauli mají na jeden zápas zavřený stadión

BERLÍN

Fotbalisté St. Pauli musejí odehrát bundesligový zápas s Werderem Brémy 23. dubna bez diváků. Německý svaz je dnes potrestal za to, že před týdnem v utkání se Schalke hodil jeden z fanoušků hamburského klubu na asistenta sudího kelímek s pivem a zápas byl předčasně ukončen.

Foto: Fabian Bimmer, Reuters

Němečtí fotbaloví rozhodčí se rozhodli zápas mezi St. Pauli a Schalke ukončit.

Článek

Utkání za zavřenými dveřmi se bude podle agentury DPA hrát v německé nejvyšší soutěži poprvé v historii. "Jde o závažné provinění, které musí být potrestáno, aby se zabránilo podobným incidentům," komentoval verdikt šéf disciplinární komise Hans E. Lorenz s tím, že St. Pauli se do pondělí může odvolat.

St. Pauli doplatí na incident i finančně. Na zápas s Brémami totiž prodalo všech 24 tisíc lístků a nyní bude muset fanouškům vrátit zhruba 750 tisíc eur (asi 18 miliónů korun).

Svaz už ve středu rozhodl o tom, že Schalke zápas vyhrálo 2:0, tedy stejným skóre, které bylo na světelné tabuli v 88. minutě, kdy bylo utkání ukončeno. Hosté vedli po brankách Raúla a Juliana Draxlera, St. Pauli navíc dohrávalo bez dvou vyloučených hráčů. Fanoušek, který kelímkem zasáhl asistenta sudího do hlavy, byl okamžitě zadržen policií.

Reklama

Související témata: