Hlavní obsah

Leverkusen i díky Kadlecově gólu zdolal Hoffenheim a oddálil Dortmundu oslavu titulu

BERLÍN

Reprezentační obránce Michal Kadlec vstřelil v německé lize druhou branku v sezoně, kterou pomohl fotbalistům Leverkusenu k domácímu vítězství 2:1 nad Hoffenheimem. Druhý tým tabulky tak minimálně o týden oddálil mistrovské oslavy lídra z Dortmundu, který vede tabulku o pět bodů a navíc má k dobru večerní zápas s posledním Mönchengladbachem.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Michal Kadlec z Bayeru Leverkusen (vpravo) oslavuje gól.

Článek

Kadlec ve 40. minutě razantní hlavičkou po rohovém kopu odpověděl na vedoucí branku Gylfiho Sigurdssona. Na začátku druhého poločasu pak dokonal obrat Chilan Arturo Vidal. Leverkusen tak alespoň částečně napravil debakl 1:5 s Bayernem z minulého kola a na svém stadionu zvítězil pošesté za sebou.

Další český fotbalista Adam Hloušek z Kaiserslauternu přihrál na gól Srdjanu Lakičovi, díky němuž nováček soutěže zvítězil na půdě Schalke 1:0. Proti svému mateřskému klubu odehrál celých 90 minut také záložník Jan Morávek.

Domácí tak nezvládli generálku na úterní semifinále Ligy mistrů s Manchesterem United a v šestém soutěžním utkání pod trenérem Ralfem Rangnickem poprvé prohráli.

Bayern zaváhal s Frankfurtem

Mistrovský Bayern Mnichov znovu zaváhal v boji o třetí místo a po remíze 1:1 ve Frankfurtu ztrácí na Hannover jeden bod. Domácí, za které odehrál celý normální hrací čas Martin Fenin, poslal do vedení v 53. minutě Sebastian Rode.

Bavorskému klubu zajistil alespoň bod minutu před koncem proměněnou penaltou kanonýr Mário Gómez. Nejlepší střelec soutěže zaznamenal třiadvacátou trefu v sezoně.

Nedařilo se Hamburku, který i s Davidem Jarolímem v sestavě podlehl Stuttgartu 0:3 a počtvrté za sebou v domácí soutěži nedokázal zvítězit.

Německá fotbalová liga - 31. kolo:
Frankfurt - Bayern Mnichov 1:1 (53. Rode - 89. Gómez z pen.), Leverkusen - Hoffenheim 2:1 (40. Kadlec, 51. Vidal - 28. Sigurdsson), Schalke - Kaiserslautern 0:1 (41. Lakič), St. Pauli - Brémy 1:3 (29. Bartels - 73. a 74. Pizarro, 50. vlastní Thorandt), Stuttgart - Hamburk 3:0 (6. a 88. Cacau, 78. Gentner), Mönchengladbach - Dortmund 1:0 (35. Idrissou).

Reklama

Související témata: