Hlavní obsah

Jarolím kritizoval bývalého trenéra Hamburku Veha

HAMBURK

Český fotbalista David Jarolím zkritizoval tři a půl měsíce po jeho odvolání bývalého trenéra Hamburku Armina Veha. V rozhovoru pro deník Hamburger Morgenpost se dvaatřicetiletý záložník netajil tím, že se mu po Vehově odchodu ulevilo.

Foto: Morris Mac Matzen, Reuters

David Jarolím odkopává míč v utkání proti St. Pauli.

Článek

"U Veha jsem hned na začátku pochopil, že to nepůjde," uvedl Jarolím, jemuž nový trenér před startem minulé sezony odebral kapitánskou pásku. Od kouče prý necítil dostatečnou podporu. "Veh tady chtěl všechno změnit. Podle něj bylo předtím všechno špatné, ale já jsem to viděl trochu jinak," dodal český fotbalista, jenž za HSV hraje od roku 2003.

Veh nevydržel v Hamburku, kde působí i brankář Jaroslav Drobný, ani jednu sezonu. V březnu nejprve oznámil, že na konci ročníku kvůli špatné atmosféře v klubu skončí, několik dnů nato byl po debaklu 0:6 od Bayernu Mnichov odvolán.

Pod novým trenérem Michaelem Oenningem by chtěl nejstarší hráč kádru Jarolím znovu nalézt ztracenou pohodu z minulých sezon. Navíc sní i o návratu do reprezentace, s níž by si rád zahrál na mistrovství Evropy v Polsku a na Ukrajině.

"Je to pro mě motivace. Když budu hrát dobře, budu u toho," tvrdí Jarolím, jenž naposledy nastoupil v národním týmu v říjnu 2009 na závěr nevydařené kvalifikace mistrovství světa, kdy tým vedl Ivan Hašek. Za působení současného kouče Michala Bílka svou bilanci 29 reprezentačních zápasů nerozšířil.

Reklama

Související témata: