Hlavní obsah

Chorály fanoušků Dortmundu rušil pronikavý zvuk, řeší to policie

HOFFENHEIM

ká policie vyšetřuje incident ze sobotního fotbalového utkání bundesligy mezi domácím Hoffenheimem a mistrovským Dortmundem (1:0), při kterém sborové popěvky v kotli hostů rušil nepříjemný, pronikavý zvuk vycházející z amplionu umístěného ve spodní části hlediště. Ozýval se vždy v momentu, kdy v ochozech zněly písně namířené proti neoblíbenému mecenáši domácího celku Dietmaru Hoppovi. Na policii v Heidelbergu dorazilo několik trestních oznámení proti domácímu klubu kvůli pokusu o ublížení na zdraví.

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Fanoušci Borussie Dortmund

Článek

Klub po vlastním šetření oznámil, že jeden z jeho zaměstnanců toto zvukové zařízení svévolně namontoval do hlediště. "Podle svého vyjádření chtěl tímto učinit protiopatření proti z jeho pohledu už nesnesitelným urážkám vůči panu Dietmaru Hoppovi," uvedl klub v prohlášení. S viníkem prý zahájí pracovně-právní a disciplinární řízení.

Vedení klubu se od případu ještě před nalezením viníka distancovalo. "Klub to naprosto překvapilo, z jeho představitelů o tom nikdo nevěděl," řekl klubový mluvčí Markus Sieger. Listu Mannheimer Morgen se dušoval i samotný Hopp, že o něčem podobném neměl ani tušení. "Mohu to odpřísáhnout. Představte si, že bych po něčem takovém šel mezi lidi. To by bylo ultratrapné," řekl.

Na informace o policejním vyšetřování ale zareagoval podrážděně. "Když mě někdo devadesát minut uráží, neměl by reagovat takhle citlivě," řekl Hopp listu Rhein-Neckar. "Pokud fanoušci Dortmundu podají trestní oznámení, pak bych já musel podat 200 takových kvůli urážkám," doplnil softwarový miliardář, za jehož podpory se celek z vesnice s třemi a půl tisíci obyvateli probojoval v minulém desetiletí z páté ligy mezi elitu.

Hopp není mezi fanoušky ostatních týmů příliš oblíbený, před časem kvůli tomu dokonce přestal jezdit s mužstvem na venkovní zápasy. Podle něj miliony, které v průběhu let poskytl, vyvolávají mezi příznivci jiných klubů hodně zlé krve. Už tehdy uvedl, že vrcholem zvrhlosti a potíží bylo chování právě fanoušků Borussie Dortmund.

Reklama

Související témata: