Hlavní obsah

Hamburk v bundeslize zase prohrál a zůstává beznadějně poslední

HAMBURK

Fotbalisté Hamburku s brankářem Jaroslavem Drobným a záložníkem Davidem Jarolímem nedokázali v německé lize zvítězit ani na šestý pokus a po sobotní domácí prohře 0:1 s Mönchengladbachem zůstávají s jediným bodem na posledním místě.

Foto: Fabian Bimmer, Reuters

Jaroslav Drobný z Hamburku sice poprvé v sezóně inkasoval jen jeden gól, ale jeho spoluhráči podruhé za sebou vyšli střelecky naprázdno.

Článek

Drobný sice poprvé v sezoně inkasoval jen jeden gól, ale jeho spoluhráči podruhé za sebou vyšli střelecky naprázdno. Utkání rozhodl V 66. minutě Belgičan Igor de Camargo, jenž svůj tým posunul na druhé místo. Hamburk prodloužil nelichotivou sérii na třináct ligových utkání bez vítězství.

Kadlec pykal za vyloučení

Leverkusen v lokálním derby podlehl Kolínu nad Rýnem 1:4 a na svém hřišti v této ligové sezóně poprvé prohrál a inkasoval. Hosty poslal do vedení minutu před přestávkou Milivoje Novakovič, v úvodních desetiminutovce druhého poločasu přidal další dva zásahy Lukas Podolski. Dvacet minut před koncem sice snížil kapitán Bayeru Simon Rolfes, ale ve čtvrté minutě nastavení po vyloučení domácího Andrého Schürrleho uzavřel skóre Mato Jajalo. Na domácím debaklu se nepodílel reprezentační krajní obránce Michal Kadlec, který si odpykával druhou část z třízápasového trestu za vyloučení proti Dortmundu.

Kvůli dešti začali později

Brémy remizovaly 1:1 v Norimberku a minimálně do nedělního utkání Bayernu Mnichov se posunuly do čela tabulky. Hosté přišli už v 17. minutě o brankáře Tima Wieseho, který byl vyloučen za faul mimo pokutové území. I tak se Werder dostal zásluhou Ekiciho branky do poločasového vedení. Domácí, v jejichž útoku chyběl distancovaný Tomáš Pekhart, vyrovnali díky Philippu Wollscheidovi až v druhém poločase, jehož začátek byl kvůli intenzivnímu dešti posunut o dvacet minut.

Polák se na hřišti moc neohřál

Záložník Jan Polák sice za Wolfsburg nastoupil poprvé v sezóně v základní sestavě, ale trenér Felix Magath ho v Hoffenheimu stáhl ze hřiště už ve 33. minutě za nepříznivého stavu 0:2. Polákův náhradník Ashkan Dejagah sice po přestávce snížil, ale domácí Roberto Firmino v 85. minutě svým druhým zásahem definitivně rozhodl.

Německá fotbalová liga - 6. kolo:
Hamburk - Mönchengladbach 0:1 (66. De Camargo)
Hertha Berlín - Augsburg 2:2 (46. Lell, 57. Torun - 20. Hosogai, 64. Callsen-Bracker)
Hoffenheim - Wolfsburg 3:1 (24. a 85. Roberto Firmino, 20. Babel - 67. Dejagah)
Leverkusen - Kolín nad Rýnem 1:4 (70. Rolfes - 47. a 54. Podolski, 44. Novakovič, 90.+4 Jajalo)
Norimberk - Brémy 1:1 (62. Wollscheid - 24. Ekici),

Reklama

Související témata: