Hlavní obsah

Hamburk pod novým trenérem Finkem poprvé zvítězil

BERLÍN

Fotbalisté Hamburku porazili ve 13. kole německé ligy Hoffenheim 2:0 a po třech remízách pod novým trenérem Thorstenem Finkem dokázali poprvé zvítězit. Tři body jim zajistily posun na 14. místo tabulky, což je nejlepší umístění ambiciózního klubu v probíhajícím ročníku.

Foto: Axel Heimken, ČTK/AP

Český brankář Jaroslav Drobný v dresu Hamburku

Článek

Severoněmecký tým v domácím prostředí nezvítězil už desetkrát v řadě, dnes však s českým brankářem Jaroslavem Drobným mezi tyčemi vykročil za třemi body už v první půli. Ve 25. minutě se do pokutového území vřítil útočník José Paolo Guerrero a stačil do sítě vrátit míč, který se k němu odrazil po první střele do tyče.

Vedení navýšil po dvaceti minutách druhého poločasu středopolař Marcell Jansen a několikrát ho pomohl udržet i jistě chytající Drobný. Na závěrečných 12 minut nastoupil i záložník David Jarolím, a mohl si tak poprvé od března užít vítězné křepčení s více než 46 tisícovkami fanoušků na domácím stadionu.

Výhru 2:1 nad Augsburgem vystřílel Stuttgartu útočník Martin Harnik. Rakouský fotbalista nejprve tvrdou ranou pod břevno otevřel skóre ve 41. minutě. Když vyrovnal hostující Tobias Werner, hned po čtyřech minutách vrátil svému týmu vedení. Stuttgart si v tabulce polepšil o jednu příčku a je šestý.

Německá fotbalová liga - 13. kolo:
Stuttgart - Augsburg 2:1 (41. a 51. Harnik - 47. Werner), Hamburk - Hoffenheim 2:0 (25. Guerrero, 65. Jansen).

Reklama

Související témata: