Hlavní obsah

Bývalý nejlepší světový kanonýr Barrios míří z Dortmundu do Číny

Dortmund

Paraguayský kanonýr Lucas Barrios má namířeno z Dortmundu do Číny. Někdejší nejlepší ligový střelec světa přestoupí podle listu Bild v létě do týmu čínského mistra Kuang-čou Evergrade, kde už údajně podepsal čtyřletý kontrakt.

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Lucas Barrios (uprostřed) oslavuje se spoluhráči z Borussie Dortmund gól.

Článek

Borussia, s níž má sedmadvacetiletý Barrios smlouvu až do roku 2015, zatím informaci deníku nepotvrdila ani nevyvrátila. Za svého útočníka by měla nicméně získat odstupné ve výši 12 miliónů eur.

Argentinský rodák Barrios pomohl v minulé sezóně Dortmundu 16 góly k zisku mistrovského titulu. Po zranění z jihoamerického šampionátu však zmeškal úvod sezóny a v sestavě ho zdatně zastoupil Polák Robert Lewandowski, jenž už má na kontě 16 branek v rozehraném ročníku.

Nespokojený náhradník Barrios chtěl změnit dres už v zimě, ale jeho přestup do Fulhamu těsně před lednovou uzávěrkou transferů nevyšel.

Barrios přišel do Dortmundu v roce 2009 za 4,2 miliónu eur z chilského klubu Colo Colo. V jeho dresu v předchozím kalendářním roce nastřílel 37 branek a Mezinárodní federace fotbalových historiků a statistiků (IFFHS) ho vyhlásila nejlepším ligovým střelcem světa.

"Asijská Chelsea"

Kuang-čou je díky svému bohatému majiteli nazýván "Asijskou Chelsea". Už má v kádru například Brazilce Luize Muriquiho a Argentince Daria Concu, jenž je s ročním příjmem osm miliónů eur jedním z nejlépe placených hráčů na světě. Barrios by si měl v Evergrade za rok vydělat 6,7 miliónu eur.

Čínská liga se snaží díky mimořádně lukrativním podmínkám přitáhnout velká jména z evropských soutěží. V Šanghaji už hraje bývalá hvězda Chelsea Nicolas Anelka, v Kuej-čou mají údajně zájem o jeho někdejšího spoluhráče Franka Lamparda a obránce Manchesteru United Ria Ferdinanda.

Reklama

Související témata: