Hlavní obsah

Bundesliga vydělá na televizních právech 2,5 miliardy eur

Berlín

Dvě a půl miliardy eur získá během příštích čtyř let německá fotbalová liga díky rekordní nové smlouvě o vysílacích televizních právech. Kluby první a druhé bundesligy od roku 2013 inkasují 628 milionů eur (asi 15,5 miliardy korun) za sezonu, zatímco dosud to bylo v průměru 412 milionů eur.

Foto: Reuters

Brankář Bayernu Mnichov Manuel Neuer na stadiónu Schalke 04

Článek

"Tohle je kvantový skok," prohlásil prezident německé ligy Reinhard Rauball. "Výsledek překonal naše očekávání. S tímhle jsme nepočítali," přiznal obchodní ředitel soutěže Christian Seifert.

Bundesligové kluby vydělaly na souboji, který svedly o vysílací práva společnosti Sky a Telekom. Vítězně z něho vyšel placený kanál Sky, který si udržel práva na přímé přenosy až do roku 2017.

Bezplatně budou moci fanoušci sledovat bundesligu opět ve víkendovém pořadu Sportschau na veřejnoprávních stanicích ARD a ZDF. Sestřihy ze zápasů se budou nově objevovat na internetové verzi nejčtenějšího německého listu Bild.

"Nárůst peněz je výhra pro kluby, co nastupují v Lize mistrů a Evropské lize, protože budou ještě více konkurenceschopní," uvedl šéf Bayernu Mnichov Karl-Heinz Rummenigge.

Nejlukrativnější smlouvu o vysílacích právech má anglická Premier League, která díky ní ročně vydělá 770 milionů eur.

Reklama