Hlavní obsah

VIDEO: Ostuda! Robbena v Mnichově vypískali vlastní fanoušci

Mnichov

Studenou sprchu připravili fanoušci Bayernu špílmachrovi klubu Arjenu Robbenovi v přátelském zápasu s Nizozemskem, který se hrál v mnichovské Allianz Areně pouhé tři dny po prohře bavorského celku ve finále fotbalové Ligy mistrů s Chelsea. Každý dotyk s míčem záložníka, který tentokrát oblékl na poslední čtvrthodinku dres národního týmu, provázel hromový pískot. „Byla to ostuda,“ láteřil po utkání rozzlobený kouč nizozemské reprezentace Bert van Marwijk.

Fanoušci Bayernu vypískali Robbena

 
Článek

Bayern sezónu totálně zpackal. Namlsaný velkoklub měl políčeno na tři trofeje, ale všechny mu těsně unikly. A zloba velké části fanoušků míří právě na Robbena, jenž neproměnil dvě klíčové penalty: v dubnovém ligovém šlágru proti pozdějšímu šampiónovi z Dortmundu (s ním později mnichovský celek prohrál i ve finále Německého poháru) a minulou sobotu v prodloužení finálového duelu Ligy mistrů. V úterý večer šel na hřiště až v 76. minutě a už při nástupu na trávník se na něj snesl z tribun pískot, který se pak ozýval i při každém Robbenově dotyku s míčem.

„Taková hanba. Jak se mohou k Arjenovi takhle chovat? Pochopil bych, kdyby se v této situaci rozmýšlel, zda má v klubu zůstat, nebo odejít," kroutil hlavou nad nepřátelskou atmosférou vůči Robbenovi trenér van Marwijk. Servítky si nebral ani Robbenův spoluhráč z reprezentace Mark van Bommel, který dres mnichovského týmu dříve rovněž oblékal. „Měli by se stydět, tohle si Arjen rozhodně nezaslouží. Kdybych byl na jeho místě, dobře bych si rozmyslel, zda tady ještě setrvávat."

Osmadvacetiletý Robben začátkem května po dlouhém rozhodování prodloužil s Bayernem smlouvu do roku 2015.

Úterní utkání přitom bylo kompenzací pro Bayern za Robbenovo vleklé zranění po mistrovství světa 2010, po kterém jejich klíčový hráč zmeškal celou podzimní část následující sezóny. Zástupci Bayernu obviňovali z Robbenovy dlouhé pauzy lékaře nizozemského národního týmu, kteří údajně závažnost fotbalistova zranění podcenili a nechali ho hrát. Robben na šampionátu v Jihoafrické republice dovedl Oranjes ke stříbrným medailím, ovšem po turnaji se ukázalo, že má ve stehenním svalu trhlinu.

Mnichovští přátelský zápas s Nizozemci, který jim přinesl do pokladny přes tři milióny eur, vyhráli 3:2.

Reklama

Související témata: