Hlavní obsah

Začíná bundesliga s dvanácti Čechy, Bayern má třetí pokus

Berlín

Atraktivní duel Dortmund – Brémy v pátek večer zahájí nový ročník fotbalové bundesligy. Do hry by mohl jako první z dvanácti českých legionářů vstoupit nový muž v dresu Werderu Theodor Gebre Selassie.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Theodor Gebre Selassie se těší na premiéru v dresu Brém.

Článek

„S obhájcem titulu to je ostrý start. Snad u toho budu, v přípravě jsem dostával hodně příležitostí," řekl reprezentační obránce, kterého po více než dvou měsících od ME opět čekají souboje s polským kanonýrem Lewandowským z Borussie.

Dobýt zpět titul chce Bayern Mnichov. Chystá se na to už potřetí v řadě. V létě posílil, hasnoucího střelce Oliče vyměnil za objev ME Mandžukiče z Wolfsburgu. Z Basileje přišel švýcarský zázrak Shaquiri a další bomba se chystá. Bilbao by mělo za v přepočtu miliardu korun pustit španělský supertalent Martíneze.

Na favority bude útočit osm týmů

Ostatní kluby, kromě Magathova Wolfsburgu, tolik neutrácely. Dortmund si dopřál z Mönchengladbachu reprezentačního záložníka Reuse. „Bayern chce napravit loňskou sezónu, kdy skončil ve třech soutěžích druhý. Dortmund obhajuje pozice. Na tuto dvojici bude útočit až osm týmů, včetně nás," míní Michal Kadlec z Leverkusenu.

Na soupiskách je dvanáct Čechů. Po devíti letech opouští Hamburk v bundeslize nejdéle sloužící David Jarolím. Angažmá si hledá o patro níž, momentálně mu nevyšel Ingolstadt. V elitní soutěži chybí i Roman Hubník, který sestoupil s Herthou.

Pilaře čeká operace

Bundesligovou premiéru musel nejméně o půl roku odložit Václav Pilař. Toho za dva týdny v Augsburgu čeká plastika zkříženého vazu, který si utrhl při přípravném duelu české reprezentace na Ukrajině. Původně měl jít na zákrok už dnes. Lékaři však usoudili, že má koleno stále příliš oteklé a že ho čtrnáct dní nechají odpočívat.

Místo, kde bude operace provedena, si nakonec vybral Pilařův nový chlebodárce Wolfsburg. Ve hře byla i pražská klinika ve Vysočanech, kde pracuje jeden z lékařů národního týmu Petr Novák. Ten po zhlédnutí snímků z magnetické rezonance potvrdil, že chirurgický zákrok je nutný.

Čeští fotbalisté v bundeslize
Jaroslav DROBNÝbrankářHamburger SV
Michal KADLECobránceBayer Leverkusen
Theo GEBRE SELASSIEobránceWerder Brémy
Zdeněk POSPĚCHobránceMohuč 05
Pavel KRMAŠobránceSC Freiburg
Petr JIRÁČEKzáložníkVfL Wolfsburg
Václav PILAŘzáložníkVfL Wolfsburg
Jan POLÁKzáložníkVfL Wolfsburg
Milan PETRŽELAzáložníkFC Augsburg
Jan MORÁVEKzáložníkFC Augsburg
Adam HLOUŠEKzáložník1. FC Norimberk
Tomáš PEKHARTútočník1. FC Norimberk

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas pomohl Carolině k výhře

Český hokejista Martin Nečas se podílel asistencí na výhře Caroliny na ledě New Yorku Islanders 3:2. Hurricanes tak už vedou sérii prvního kola play off NHL už 3:0.
NačítámNačíst další články