Hlavní obsah

Hotovo. Jiráček je hráčem Hamburku

Praha/Hamburk

Záložník Petr Jiráček už je hráčem Hamburku. V úterý večer představenstvo HSV schválilo jeho přestup z Wolfsburgu za čtyři milióny eur a hráč podepsal čtyřletý kontrakt. Ve středu už se zapojí do tréninku, kde se k němu přidá i kapitán Dynama Záhřeb Milan Badelj. Čerstvé posily by měly podle německých médií vyztužit střed zálohy už v sobotním bundesligovém duelu v Brémách.

Foto: Sport.cz

Petr Jiráček mění "vlčí" dres Wolfsburgu za trikot hamburského HSV.

Článek

„Jsem rád, že transfer dopadl dobře. Hamburk je pro mne nová výzva. Je to klub se slavnou tradicí a já mu chci pomoci," řekl Jiráček, který začátek týdne strávil na cestách mezi dvě stě kilometrů vzdáleným Wolfsburgem a Hamburkem. „V první řadě chci hrát, trenér HSV Thorsten Fink mě chtěl a věřím, že mi šanci dá," dodal český reprezentant, který se netajil tím, že jednáním kouče Wolfsburgu Felixe Magatha byl zklamaný: „Překvapilo mě to, ale tak to někdy ve fotbale chodí."

Hráčův agent Dalibor Lacina se v posledních dnech pořádně zapotil. „Nebyla to jednoduchá jednání, ale když bylo jasné, že ve Wolfsburgu šanci nejspíš nedostane, hledali jsme řešení. Měli jsme v ruce několik nabídek z Německa i ze zahraničí. Ty jsme ale hned zavrhli, Petr se nechtěl stěhovat a ztrácet čas aklimatizací i kvůli reprezentaci. Potřebuje hrát. Nabídka a jednání Hamburku byly velmi seriózní, projevili o Petra jasný zájem," řekl Lacina.

Spokojený s výsledkem jednání je i kouč reprezentace Michal Bílek. „Je to velmi dobrá zpráva. Z pohledu národního mužstva je jen dobře, že Petr přestoupil do klubu, kde má šanci hrát," uvedl kouč reprezentace.

Jiráček v lednu přestoupil z Plzně do Wolfsburgu za tři a půl miliónu eur. Na jaře mu dal kouč Magath šanci a český fotbalista dával i góly. V létě se ale kontrovezní kouč rozhodl získat stůj co stůj Španěla Etxebarriu z Betisu Sevilla. Součástí transferu měl být i Jiráček. Ten to odmítl. Hrozilo, že bude sedět na tribuně, nakonec Magath souhlasil s přestupem a Jiráčka pustil do Hamburku.

Reklama