Hlavní obsah

Jiráček připravil gól Hamburku. Bayern i Dortmund před semifinále LM vyhrály

Berlín
Aktualizováno

Fotbalisté Bayernu Mnichov i Dortmundu před semifinálovými duely Ligy mistrů v pohodě zvládli svá utkání v bundeslize. Již jistý mistr Bayern zdolal 6:1 Hannover a na hřištích soupeřů stále neprohrál, Borussia porazila Mohuč 2:0.

Foto: Morris Mac Matzen, Reuters

Franck Ribery (vpravo) slaví se spoluhráči z Bayernu Mnichov jeden z gólů proti Hannoveru.

Článek

Ve druhé půli se trefil dvakrát Claudio Pizarro a jednou Gomez, který v součtu s hattrickem ze semifinále Německého poháru s Wolfsburgem (6:1) nastřílel za poslední týden pět branek. Čestný gól Hannoveru dal Andre Hoffmannn. Na hřištích soupeřů má mnichovský tým bilanci čtrnácti výher a jedné remízy při skóre 37:3.

Dortmund poslal do rozhodujícího vedení už po 50 vteřinách Marco Reus, který pohodlně dorazil míč do sítě z hranice pokutového území poté, co brankář Christian Wetklo zaváhal v souboji s Mariem Götzem. Těsně před koncem pojistil výhru Robert Lewandowski a trefil se ve 12. zápase v řadě.

Bayern se dostal do vedení po čtvrthodině hry, kdy pokus Davida Alaby jemně tečoval do vlastní sítě Lars Stindl. Ještě do přestávky zajistili hostům komfortní vedení 3:0 Franck Ribéry a Mario Gomez, a tak si trenér Jupp Heynckes mohl dovolit hned dvojí střídání v poločase kvůli šetření sil na úterní semifinále LM s Barcelonou.

Jiráček nabil Van der Vaartovi

Celý zápas za Mohuč odehrál obránce Zdeněk Pospěch, jehož tým nevyhrál popáté za sebou a zřejmě už nemůže pomýšlet na boj o evropské poháry.

V sestavě Hamburku dostal podruhé za sebou příležitost záložník Petr Jiráček a na výhře 2:1 nad Düsseldorfem se podílel asistencí na druhý gól. Český záložník ve 20. minutě zadovkou od brankové čáry našel Rafaela van der Vaarta, který si poradil s dvěma obránci a z těžké pozice pokořil brankáře "jesličkami".

Nizozemský záložník šest minut předtím hlavou vstřelil i první gól Hamburku. Fortuna se stoperem Martinem Latkou snížila díky hlavičce Daniho Schahina ještě před změnou stran, vyrovnání se ale nedočkala a pořád nemá jistotu setrvání v soutěži.

Kadlec byl u vyoké výhry

Leverkusen s obráncem Michalem Kadlecem v základní sestavě zdolal Hoffenheim 5:0 a pojistil si třetí místo v tabulce. Vedení zařídil v 16. minutě Stefan Kiessling, a i když selhal při penaltě Simon Rolfes, Bayer o poločase vedl 2:0 díky trefě Andrého Schürrleho. Po změně stran navíc oba střelci přidali svůj druhý zásah a skóre uzavřel Stefan Reinartz.

Brémy s českým obráncem Theodorem Gebre Selassiem prohrály doma 0:3 s Wolfsburgem a na výhru už čekají devět ligových zápasů. Poprvé překonal jejich obranu ve 13. minutě osmnáctiletý záložník Maxmilian Arnold, který přidal druhý bundesligový gól hned týden po tom premiérovém, následně se prosadili Ivica Olič a z penalty s omluvou divákům i bývalá opora Brém Diego.

Německá fotbalová liga - 30. kolo:
Dortmund - Mohuč 2:0 (1. Reus, 87. Lewandowski)
Eintracht Frankfurt - Schalke 1:0 (41. Russ)
Hamburk - Düsseldorf 2:1 (14. a 20. Van der Vaart - 34. Schahin)
Hannover - Bayern Mnichov 1:6 (84. Hoffmann - 40. a 62. Gomez, 71. a 86. Pizarro, 16. vlastní Stindl, 23. Ribéry)
Leverkusen - Hoffenheim 5:0 (16. a 65. Kiessling, 32. a 69. Schürrle, 79. Reinartz)
Brémy - Wolfsburg 0:3 (13. Arnold, 27. Olič, 66. Diego z pen.).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články