Hlavní obsah

Bayern nehodlá opakovat chybu Dortmundu. Götze nebude mít ve smlouvě výkupní klauzuli

Mnichov

Záložník Mario Götze nebude mít ve smlouvě s Bayernem Mnichov žádnou klauzuli, podle které by ho mohl případný zájemce vykoupit ještě před vypršením kontraktu. Ředitel Bayernu Mnichov Karl-Heinz Rummenigge vyloučil, že by jeho klub udělal stejnou chybu jako Dortmund, a předčasně tak o talentovaného dvacetiletého hráče přišel.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Dortmundský Mario Götze (vpravo) si Cristiana Ronalda v semifinálovém utkání Ligy mistrů hleděl.

Článek

Bavorský velkoklub využil minulý týden výkupní klauzuli v Götzeho smlouvě s Borussií a za německého reprezentanta zaplatí odstupné 37 miliónů eur (asi 960 miliónů korun). "(Götzeho agent) se pokusil vyjednat výkupní klauzuli, ale tento požadavek jsme zamítli," řekl Rummenigge listu Bild. "Žádný z našich hráčů ji ve smlouvě nemá," dodal.

Představitelé Dortmundu neskrývali zklamání z toho, jak Bayern jejich hvězdu získal. Podle Rummeniggeho ale jeho tým postupoval korektně. "Myslím, že naši kolegové z Dortmundu jsou jen zklamaní z toho, že přicházejí o dobré hráče. Já bych byl taky naštvaný, kdyby mi zítra někdo vyfoukl Francka Ribéryho," dodal.

Bayern a Dortmund se v závěru sezóny utkají 4. května v lize, a pokud už jistý německý mistr napodobí Borusii a uspěje ve středeční odvetě semifinále Ligy mistrů proti Barceloně, mohou se za měsíc ve Wembley střetnout i ve finále prestižní soutěže.

Reklama

Související témata: