Hlavní obsah

Drážďany navzdory dvěma gólům Fořta budou hrát baráž

Drážďany

Ani dva góly českého útočníka Pavla Fořta nepomohly v posledním kole druhé německé ligy Drážďanům odvrátit účast v baráži. Dynamo navzdory výhře 3:1 nad Regensburgem skončilo šestnácté a o setrvání v soutěži si zahraje s Osnabrückem, který obsadil třetí příčku třetí ligy.

Článek

Někdejší slávistický útočník mohl poprvé skórovat už ve 26. minutě, jenže jeho penaltu, nařízenou za faul na spoluhráče Filipa Trojana, vystihl brankář Patrick Wiegers a míč vyrazil na tyč.

Fořt se tak prosadil až dvakrát mezi 51. a 55. minutou a zvrátil skóre, které otevřel krátce předtím hostující Koke. V obou případech Fořtovi míč na hlavu posadil Trojan, který byl v minulém kole omylem vyloučen a následně omilostněn disciplinární komisí.

Drážďanům však nenahrál výsledek v Sandhausenu, kde zásluhou Jana Hochscheidta vybojovalo tři body Aue a díky lepšímu skóre se udrželo na patnáctém místě.

Postup do první ligy si již s předstihem zajistili hráči Herthy Berlín s obráncem Romanem Hubníkem a Braunschweig. Třetí Kaiserslautern se utká v baráži o bundesligu s Hoffenheimem.

Německá druhá fotbalová liga - 34. kolo
Bochum - Union Berlín 1:2
Braunschweig - FSV Frankfurt 2:2
Duisburg - Paderborn 3:2
Dynamo Drážďany - Regensburg 3:1 (dva góly Fořt)
Hertha Berlín - Chotěbuz 1:1
Ingolstadt - Kolín nad Rýnem 0:3
Kaiserslautern - St. Pauli 1:2
Mnichov 1860 - Aalen 3:0
Sandhausen - Aue 0:1

Reklama