Hlavní obsah

Na jaře jsme zapadli do bahna, posteskl si obránce Brém Gebre Selassie

Brémy/Praha

Svůj první rok v bundeslize začal český obránce Theodor Gebre Selassie (26) v dresu Werderu Brémy gólem do sítě Dortmundu. Jenže pak přišly i „vlastenci“, zranění, pendlování mezi levičkou a základní sestavou. První sezóna tak nebyla podle jeho představ...

Foto: Milan Malíček, Právo

Theo Gebre Selassie se na jaře trápil, podobně jako celé Brémy.

Článek

Před týdnem skončila bundesliga. Užíváte si volno?

Kdepak, až do pátku v Brémách trénujeme, teprve pak pojedu domů.

V pondělí začíná kemp reprezentace, trenér Bílek pozval hráče, kterým už skončila sezóna, aby před důležitým kvalifikačním duelem s Itálií nevychladli. To se vás přímo netýká. Přijdete už v pondělí, nebo až další neděli na oficiální sraz?

Počítám, že přijedu už v pondělí. Necítím se nijak unavený a s dovolenou jsem stejně počítal až po Itálii. Věřil jsem v nominaci, ze které mám radost. Lenošení jsem rozhodně neměl v plánu.

Werder zůstal kousek od baráže o záchranu. Je v klubu cítit i po týdnu zklamání?

Už to trochu opadlo. Z pohledu klubu je to ale jedna z nejhorších sezón, jaro bylo opravdu tristní. Zapadli jsme do bahna a nedokázali jsme se z něj pořádně dostat. Naštěstí jsme se vyhnuli na poslední chvíli problémům se záchranou. Werder je tradiční klub a měl rozhodně vyšší ambice než čtrnácté místo, tři body od baráže a čtyři od sestupu.

Fanoušci vám asi dali pořádně znát svoji nelibost...

Na jaře jsme měli sérii dvanácti zápasů bez vítězství a propadali jsme se tabulkou. Před dvěma měsíci byli fanoušci hodně naštvaní, ale pak si uvědomili, že může být hůř, semkli se a fandili nám. To nám hodně pomohlo.

Přesto to odnesl po čtrnácti letech trenér Schaaf. Bylo to jediné řešení, aby odešel?

Odešel sám. Nikdo ho nevyhodil. Měl podporu fanoušků, myslím si, že také vedení, i nás hráčů. Ale šla po něm média. Asi viděl svoji rezignaci jako jediné řešení propadu.

Už se ví, kdo tým bude trénovat v nové sezóně?

Kdo ho nahradí, to opravdu nevím a sám jsem zvědavý.

Jak jste vy sám spokojený se svojí první sezónou v bundeslize?

Moc ne. Odehrál jsem toho sice poměrně dost, i když mě přibrzdila i zranění. Hlavně na jaře, nejprve zlomené záprstní kůstky, pak koleno, ale dostal jsem se z obojího poměrně brzy. Věřil jsem však, že to bude z mojí strany lepší. První polovina sezóny byla vcelku dobrá, ve druhé jsem se výkonnostně svezl dolů s celým mužstvem.

Co pro vás bylo v prvním roce nejobtížnější?

První tři měsíce, kdy jsem si zvykal na nové prostředí. Nikde žádný Čech, domlouval jsem se anglicky, ale neměl jsem tu přátele. Teď už to je v pohodě a domluvím se i německy.

Sledujete libereckou jarní jízdu?

Samozřejmě! Jsem v kontaktu i s klukama. Podzim se nepovedl, jaro je skvělé. Série osmi vítězných zápasů... Co bychom za to v Brémách dali. Titul se sice Slovanu obhájit nepodařilo, ale do pohárové Evropy se dostal. To je důležité.

Reklama

Související témata: